Oikiksen valmennuskurssin valinta
Oikiksen valmennuskursseja on nykyään valtava määrä tarjolla. Kursseja on laidasta laitaan, ja valinta niiden väliltä voi olla hyvinkin vaikeaa. Annan nyt muutamia vinkkejä, kuinka kannattaa pohtia valintaa. Valmennuskeskuksella itsellään on jo todella laaja valikoima, eikä se edes ole ainoa valmennuskurssien tarjoaja. Kerron nyt vinkit liittyen valmennuskeskuksen valmennuskursseihin, sillä olen itse perehtynyt niihin sekä itselläni on omakohtaista kokemusta ainoastaan niistä
Miksi valmennuskurssi kannattaa ylipäätään sitten ottaa? Valintakokeeseen valmistautumisessa ei riitä ainoastaan, että lukee kirjoja. Valmennuskurssin avulla voit harjoitella valintakokeen vastaustekniikkaa sekä tiettyjä oikeustieteen peruspilareita. Valmennuskursseilla saat valmiita tehtäviä, joiden avulla voit harjoitella. Lisäksi luku-urakan aikana sinulla on tukenasi tutorit, jotka auttavat sinua lähes kaikessa missä tarvitset. Luennoitsijat opettavat valintakoekirjallisuuden sisältöä ja osaavat hahmottaa hakijoille tärkeitä pointteja kirjoista. Luennoitsijat vastaavat myös kysymyksiin koskien valintakoekirjoja sekä itse pääsykoettakin.
Millainen kurssi ensikertalaiselle?
Mikäli olet ensikertalainen taikka vähänkin tuntuu, että olet vielä hukassa valintakokeeseen valmistautumisen suhteen, suosittelen valitsemaan melko laajan kurssin. Hyvä pääsääntö tähän on, että kurssi sisältäisi johdanto- ja vastaustekniikkaosiot ennen valintakoekirjallisuuden julkaisemista. Lisäksi kurssin olisi hyvä sisältää harjoituspääsykokeita, tehtäviä ja luento-opetusta valintakoekirjallisuudesta. Itse koen, että en olisi osannut juurikaan mitään ensimmäisenä hakukertana ilman valmennuskurssia. Siitä oli aivan korvaamaton hyöty silloin. Kävin itse ensimmäisellä sekä toisella hakukerralla Supertakuu Turku- kurssin. Siihen sisältyi johdanto- ja vastaustekniikka osiot. Lisäksi valintakoekirjallisuuteen liittyen siihen sisältyi runsaasti luentoja, tutorien pitämiä yksityistunteja, pienryhmätyöpäiviä sekä kertauspäivä. Lisäksi kerran viikossa oli harjoituspääsykoe.
Jos taas koet olevasi jo hieman kokeneempi pääsykokeen taitaja, ja keskittyminen on ehkä enemmän valintakoekirjallisuuden opiskelussa, on myös tarjolla suppeampia kursseja, jotka keskittyvät enemmän pääsykoemateriaalin opiskeluun. Itse kävin kolmantena vuonna Takuu Helsinki- kurssin, johon sisältyi luento-opetusta, harjoituspääsykokeita, kertauspäivä sekä johdanto- ja vastaustekniikka osiot. Valmennuskeskuksella on lisäksi valmennuskursseja, joihin ei sisälly johdanto- ja vastaustekniikkaosiota, vaan niissä keskitytään ainoastaan pääsykoemateriaalin opiskeluun.
On myös olemassa pelkkä johdanto- ja vastaustekniikkakurssi. Tämä voi olla hyvinkin hyödyllinen kurssi, jos kokee, että materiaalin opiskelu on helppoa mutta vastaustekniikka tuottaa ongelmia. Jos taas koet, että sinun täytyy harjoitella tehtävien tekoa taikka opiskella tehtävien avulla, valmennuskeskuksella on olemassa oikisnetti- kurssi, jolla saat käyttöösi kaikki oikiskurssien materiaalit runsaan tehtävänpankin kera. Tämä sopii erityisesti, jos olet hakenut jo useamman kerran ja koet, että tehtävien teosta on hyötyä opiskelussasi.
Valmennuskeskus järjestää kursseja niin Helsingissä, Tampereella kuin Turussa sekä lisäksi valittavissa on myös etäkursseja, jotka löytyvät ”koti”- sanalla valmennuskeskuksen sivuilta. Kursseja löytyy lisäksi niin ilta- kuin aamuopetuksenakin. Kannattaakin miettiä, millainen opiskelijat olet. Tarvitsetko opetusta paikan päällä vai onnistuuko opiskelu kotoa käsin? Opitko kuuntelemalla hyvin, tarvitsetko harjoitustehtäviä opiskelun tueksi vai tarvitsetko paljon aikaa omalle opiskelullesi?
Linkki valmennuskeskuksen oikiksen valmennuskurssisivulle: https://www.valmennuskeskus.fi/valmennuskurssit-yliopisto/oikeustiede/kurssit