Lääketiede  •  16.11.2019

Nallesairaala & E-bileet

Tällä viikolla meillä oli vuorossa nallesairaala. Tämä tarkoittaa sitä, että pääsimme leikkimään lääkäriä päiväkotiin. Meillä oli ollut alustava luento, jossa kerrottiin miten lasten kanssa tulee toimia ja miksi nallesairaalaa ylipäätään järjestetään. Sen tarkoitus on siis lievittää lasten lääkärinpelkoa ja antaa heille positiivisia kokemuksia, näyttämällä heille asioita heidän lelujensa välityksellä. Emme siis tietenkään lapsia hoitaneet, vielä 😜

Saimme mukaamme erilaisia välineitä, kuten siteitä, laastareita, lääkärinteippiä, vanupuikkoja yms. Jokainen lapsi sai myös mukaansa nallesairaala -tarran, sekä potilaskortin johon kirjoitimme hoito-ohjeita, esim. paljon haleja aamuin illoin, sekä lempileikkejä päivittäin.

Moni lapsista oli todella ujo, ja välillä tuntui että homma meni ihan monologiksi, mutta osa lähti ihan täysillä mukaan. Iältään lapset tosin olivat 2-5v, joten ei ihme etteivät kaikki uskaltaneet paljon avata suutaan vieraan ihmisen edessä. Tämän lisäksi osa lapsista ei puhunut äidinkielenään suomea, joten näiden kanssa mentiin englannilla.

Olin jännittänyt tilannetta koko viikon, vaikka osaankin olla lasten kanssa, mutta lähdin paikalta pois hymyssä suin. Oli ihanaa nähdä lasten hymyt ja innostuneet leikit vastaanoton jälkeen.

Nallesairaalan lisäksi tällä viikolla koitti vihdoin myös kauan odotettu ja suunniteltu tapahtuma, eli e-bileet. E-bileet ovat siis fuksien järjestämät bileet muille vuosikursseille. Teemaksi olimme valinneet pyjamabileet, joten paikka oli koristeltu tähdillä, led-valoilla ja pehmonurkkauksella. Tämän lisäksi teemamme inspiroimana, halusimme myös järjestää pienen hyväntekeväisyystempauksen. Keräsimme pehmoleluja ja satukirjoja Hope ry:lle, ja lahjoituksia tuli lopulta yli 200.

Bileet olivat menestys, vaikka alunperin ylempi vuosikurssilaiset eivät vaikuttaneet ihan niin innostuneelta teemastamme. Kaikki olivat kuitenkin panostaneet asuihinsa ja tunnelma oli katossa loppuun asti. Ja pakko hehkuttaa omia vuosikurssilaisiani. Koristeet olivat upeat (itse olin deco-tiimissä 😉), ruoka oli hyvää ja sitä oli paljon, tanssiesitys oli tarkkaan mietitty ja bändi oli aivan loistava. Ryhmähenki meillä Tampereella on kyllä ihan sanoinkuvaamaton, kukaan ei jää ulkopuolelle ja kaikkien mielipiteitä kuunnellaan.

Tässä kaikki tältä viikolta. Ensi viikolla ajattelin kertoa, miltä tuntui muuttaa omilleen ja vielä aivan uuteen kaupunkiin. Hyvää viikonloppua ☺️

Katja

Katja K.

Katja K

24-vuotias neljännen vuoden lääketieteen opiskelija Tampereelta. Vapaa-aikani kuluu kavereiden, salin, koirani ja Netflixin parissa. Tule mukaan seuraamaan matkaani unelmieni opiskelupaikassa. Lisää lääkiselämää instagramissa @katjusa1 ja @kk_studygram01