Lääketiede  •  24.11.2019

Muutto uuteen kaupunkiin

Voin sanoa, että pääsykoetulosten tuottaman shokin hieman laannuttua seurasi toinen shokki: 6 viikon päästä koittaisi muutto omilleen ja vielä UUTEEN KAUPUNKIIN. Vaikka olin kuukausien ajan miettinyt haluavani Tampereen lääkikseen, vasta tiedon tultua tajusin joutuvani oikeasti muuttamaan Tampereelle.

Ennen pääsykoetta olin käynyt Tampereella ehkä kolme tai neljä kertaa, en siis tiennyt kaupungista juuri mitään. Kaiken tämän lisäksi minulla oli 6 viikkoa aikaa löytää asunto. Minulle kävi onneksi tuuri ja löysin asunnon muutamassa päivässä. Hauskinta oli se, että vuokranantajani oli itseasiassa itse valmistunut samasta koulusta tänä vuonna. Näin 21 vuotta vantaalaisena eläneenä oli melko absurdi tunne tehdä muuttoilmoitus maistraatin sivuilla heinäkuussa, ja muuttua tamperelaiseksi pari viikkoa myöhemmin. Viivyttelin pakkaamisen aloittamista aina viimeisille viikoille asti, sillä muutto omilleen jännitti niin paljon. Muutto kumminkin sujui hyvin, ja kun asunto alkoi pikkuhiljaa valmistumaan alkoi koko prosessi tuntumaan paremmalta.Alussa piti kaikkialle kulkiessa luottaa google mapsiin, mutta aika nopeasti tärkeimmät paikat alkoivat löytymään.

Tampere on ihanan kompakti kaupunki, itselleni kaikki pääpaikat ovat ihan kävelyetäisyydellä. Kävelen tai pyöräilen lähes joka päivä kouluun ja takaisin, sekä esimerkiksi salille ja kauppaan.Myös juna-asema löytyy läheltä, joten matkustaminen Vantaan ja Tampereen välillä sujuu todella kätevästi, ei voi siis valittaa.

Tampere on myös todella viihtyisä ja toimiva kaupunki, vaikka tietenkin tällä hetkellä rakenteilla oleva ratikkatyömaa keskustan ja Taysin alueella hieman liikennettä sekoittaakin. Toisaalta on ihan hauska jännittää aamuisin sitä, minne suojatie on tällä kertaa siirtynyt 😜Syksyn mittaan olen käynyt vierailemassa erilaisissa Tampereen nähtävyyksissä, kuten näsinneulassa ja pyynikin näköalatornilla. Näsinneulasta näkee lähes koko kaupungin, ja vaikka itselläni on korkeanpaikankammo, ei paikka tuntunut niin pelottavalta kuin mitä olisi ehkä korkeudesta päätellen kuvitellut. Pakko myös kehua Pyynikin herkullisia munkkeja, vink vink 😉 Mustaa makkaraa en ole vielä uskaltanut maistaa, joten en ole ihan varma voinko kutsua itseäni vielä tamperelaiseksi 😅 Eiköhän tämäkin asia kuitenkin jossain vaiheessa korjaannu.

Vaikka muutos on ollut jännittävä, ja joskus myös pelottava, alkaa Tampere pikkuhiljaa tuntua enemmän ja enemmän kodilta. Totutteluprosessia on tietenkin hieman hidastanut se, etten ole viettänyt kuin vasta pari viikonloppua Tampereella. Puolustuksekseni voin tosin sanoa, että lähes joka viikonlopuksi minulle nyt vain on sattunut pakollisia menoja pääkaupunkiseudulla. Enköhän joululoman jälkeen ala viettämään enemmän aikaa sielläkin. Vinkkinä siis kaikille: viettäkää mahdollisimman paljon aikaa uudessa kotikaupungissanne, sopetuminen helpottuu valtavasti.

Tässä vielä pieni muistilista uuteen kaupunkiin muuttaville:

  1. Laita heti hakemus asuntoa varten (jonot ovat pitkät tulosten tultua)
  2. Hoida pois alta kaikki viralliset asiat, kuten muuttoilmoitus, pankkiasiat jne.
  3. Käy tutustumassa uuteen kaupunkiisi (perhe ja ystävät mukaan)
  4. Pakkaa ja tee ostoslista tarvittavista asioista (monta asiaa pitää itsestäänselvyytenä, esim.  vessapaperi, sakset, vessaharja tms.)
  5. Varaa aikaa muutolle, uusien huonekalujen/muiden tavaroiden saapumiselle
  6. Hengitä,  ja nauti kaikesta uudesta ja jännittävästä 😀

Hyvää alkavaa viikkoa ☺️

Katja

Katja K.

Katja K

24-vuotias neljännen vuoden lääketieteen opiskelija Tampereelta. Vapaa-aikani kuluu kavereiden, salin, koirani ja Netflixin parissa. Tule mukaan seuraamaan matkaani unelmieni opiskelupaikassa. Lisää lääkiselämää instagramissa @katjusa1 ja @kk_studygram01