Lääketiede  •  05.11.2018

Monen kurssin kanssa tasapainottelua

Opintomme eroavat ehkä hieman muiden tiedekuntien opiskelusta sillä tavalla, että lukujärjestyksemme on melkein kokonaan ennalta laadittu meitä varten, eikä jokaista kurssia tarvitse erikseen valita kurssitarjonnasta. Se oli varsinkin ensimmäisenä vuonna mielestäni helpottavaa, sillä ei tarvinnut stressata siitä, että onko nyt varmasti ottanut kaikki tarpeelliset kurssit ja tulevatko opintopisteet Kelan tukia varten täyteen (pitkälti jo pakollisista opinnoista sai tarvittavat ”nopat”). Sekin on tietenkin mielestäni ihan hyvä peruste valmiiksi laaditulle lukujärjestykselle, että kaikki lääkiksestä valmistuvat ovat varmasti opiskelleet samat kurssit ja periaatteessa näin omaavat samat taidot.

Kuten ehkä olette aikaisemmista postauksista huomanneet, yleensä lääkiksessä meillä on vain yksi (tai mahdollisesti 2) kurssi(a) kerrallaan käynnissä. Tällä hetkellä kuitenkin tasapainottelen neljän kurssin kanssa (joista 2 ovat valinnaisia) ja tilanne tuntuu jokseenkin oudolta. Olen aiemminkin maininnut siitä, että suurin ero lukio-opintoihin on se, että oma vastuu opinnoista korostuu yliopistossa ja sen olen huomannut jälleen kerran. Aikataulutusta on tehty paljon ja vastuuta hommien hoitumisesta on kyllä saanut ottaa.

Käynnissä on Havainnoista päättelyyn, Ihmisen kasvu ja kehitys, Varhainen ravitsemus ja elämäntavat sekä Normaalitilasta patologiaan kurssit. Näistä kaksi keskimmäistä on toteutettu verkko-opetuksena, joka tarkoittaa sitä, että luennot ovat katsottavissa omaan tahtiin netistä.

Verkko-opetuksen plussapuolena on ehdottomasti se, että luentoja voi katsoa juuri silloin kuin itse haluaa (ja ehtii). Se on omalta osaltaan myös mahdollistanut näin monen kurssin päällekkäisyyden. Omaehtoisuudessa on tietenkin aina omat vaaransa ja esimerkiksi yksi niistä on se luentojen katsomiseen orientoituminen. Eikö olekin vaan välillä helpompaa, kun joku sanoo, milloin pitää tehdä mitäkin ja mennä minnekin?

Kiireestä ja tekemisen paljoudesta huolimatta olen myös yrittänyt rentoutua ja olenkin löytänyt uuden sarjan katsottavaksi iltaisin, Chicago Med. Jos esimerkiksi kaikki Greyn Anatomian kaudet on jo kahlattu läpi, tai muuten vaan haluaa uutta katsottavaa opiskelujen oheen niin siinä minun vinkkini.

Mukavaa syksyn jatkoa ja alkanutta pikkujouluaikaa!

Nina

Nina