Oikeustiede  •  02.03.2022

Miten valmistautua oikeustieteellisen valintakokeeseen?

Hei! Haen tänä keväänä ensimmäistä kertaa oikeustieteelliseen ja olenkin syksystä lähtien etsinyt tietoa siitä, miten kannattaisi valmistautua. Itse lähdin ensin tutustumaan hakuprosessiin:

  • Millon on pääsykoe?
  • Milloin pääsykoemateriaali julkaistaan?
  • Miten kirjat tilataan?

Sain näiden tietojen kautta rakennettua peruskäsitykset siitä, minkälaisesta prosessista on kyse.

Tämän jälkeen lähdin tutustumaan eri valmennustarjoajien palveluihin ja vertailin niitä keskenään. Parhaimmaksi minun kohdalla osoittautui etäopetuskurssi ja jo aikaisin keväällä alkava kurssi (Valmennuskeskuksen OIKIS HELMIKUU ONLINE 2022).

Hoidettuani valmennuskurssin aloin tutustumaan tarkemmin pääsykokeeseen. Selailemalla vanhoja pääsykokeita sekä pääsykoekirjoja. Kirjojen lukemisen kautta saa hyvän käsityksen siitä, minkälaista juridinen teksti on. Samalla sai itselleen rauhan siitä, että tekee jotain tulevan kevään pääsykoetta varten eikä vain odota valmennuskurssin alkamista.

Valmennuskurssista apua opiskeluun

Nyt valmennuskurssin alettua on saanut hyvän peruskäsityksen, mitä kevät tuo tullessaan ja samalla aika kuluu kurssikerrasta toiseen lueskellessa edeltävän kerran muistiinpanoja. Fiilis on kaikin puolin hyvä ja suhteellisen rauhallinen.

Kevään edetessä tarkoitus olisi osallistua jokaiselle kurssikerralle aina hyvin valmistautuneena. Luen edeltävän kerran muistiinpanot sekä selailen aina läpi tulevan kerran diat.

Olen oppijana myös todella sosiaalinen ja opin hyvin opettamalla muita sekä keskustelemalla, ja siksi aion ehdottomasti hyödyntää tätä oppimismuotoa lukemisen lomassa.

Kirjojen ilmestyessä osaan jo vastata erilaisiin tehtävätyyppeihin kuten oikeustapaustehtäviin sekä aineistotehtäviin, eikä minun enää kirjojen ilmestyttyä tarvitse keskittyä niihin.

Lukemisen lomassa pyrin pitämään huolta siitä, että nukun ja lepään tarpeeksi ja sijoitan nämä myös aikatauluun, jotta ne varmasti toteutuvat.

Toivotan kaikille kanssahakijoille tsempit kevääseen! ☀️😍

 

Eezy Valmennuskeskus on Suomen suurin ja tunnetuin lukioiden, yliopistojen ja AMK-valmennuskurssien järjestäjä. Jopa 98 % kurssilaisistamme suosittelisi meitä kaverilleen ja lisäksi sisäänpääsytilastomme ovat useilla aloilla markkinoiden parhaimmat. Kurssiemme tehokkuus perustuu ammattitaitoisiin opettajiin ja henkilökuntaan, joiden osaaminen on huippuluokkaa. 

Venla.

Venla S

Heippa! Nimeni on Venla ja olen 19-vuotias tyttö pääkaupunkiseudulta. Valmistuin viime syksynä Mäkelänrinteen lukiosta ja nyt haen tänä keväänä ensimmäistä kertaa oikeustieteelliseen. Odotan innolla tulevaa pääsykoe kevättä! Mikäli sinua kiinnostaa, miltä arki näyttää pääsykokeiden lähestyessä tai olet hakemassa oikeustieteelliseen, niin laita Instagram-tilini @venlamarias seurantaan ja pysyt menossa mukana! 💕