Lääketiede  •  08.02.2020

Mitä opiskelen nyt?

Kevät on edennyt hurjaa vauhtia ja ensimmäinen kurssi on jo melkein paketissa. Olemme päässeet harjoittelemaan laskimoverinäytteen ottamista toisiltamme ja määrittämään muunmuassa omia maksa-arvojamme. Sitruunahappokierron vaiheet, ureasykli ja glykolyysi ovat tulleet erittäin tutuiksi.

Ensi viikolla on toinen välitentti ja siitä parin viikon päästä lopputentti. Olen tykännyt LBM:stä kyllä, vaikka opeteltavaa onkin hurja määrä. Suurin osa aiheista on kuitenkin mielestäni mielenkiintoisia ja opiskelu on ollut mielekästä.

Lisäksi meillä on hampaalla purentaelimistön anatomia ja toiminta -kurssi, lyhyemmin PATP. Käymme läpi puremalihaksia, aivohermoja kasvojen alueella ja suun anatomiaa. Meillä on ollut harjoitustöitä, joissa olemme päässeet klinikkasaliin tutkimaan toistemme suita! Pienestä sitä innostuu, mutta harkat ovat olleet kurssin parasta antia.

Pikkulaskiainen kolkuttelee ovella ja aurinkokin on näyttäytynyt muutamana päivänä. Kesä tulee hurjaa vauhtia!

Riikka

Olen 20-vuotias ensimmäisen vuoden hammaslääketieteen opiskelija Turusta. Lähellä sydäntä ovat ystävät, hevoset, liikunta sekä käsityöt ajan salliessa. Olen blogin kirjoituksen ohella myös tutori Valmennuskeskuksen lääkiskursseilla.

Blogissa juttua opiskelusta unelmien opiskelupaikassa, pääsykokeesta ja yleisesti hakemisesta sekä varmasti paljon asiaa aiheen vierestä. Tervetuloa mukaan!