Kauppatiede  •  23.01.2018

Mitä on meneillään?

Terve!

Koko alkuvuosi onkin ollut mun osalta hieman hiljaisempaa blogirintamalla, ja tulinkin nyt kertomaan mitä uusi vuosi onkaan tuonut tullessaan…

…No opiskelua nyt ainakin! Päätin heti vuoden alussa ryhdistäytyä ja lainata kurssikirjat yliopiston kirjastosta. Olen siis aikaisemmin yrittänyt lukea vain e-kirjoja, mutta jotenkin tuon perinteisemmän version avulla homma sujuu huomattavasti ripeämmin. Meillä on kurssikirjojen kohdalla laina-aika vain kaksi viikkoa, joten eipä niitä tiiliskiviä loppuun asti ehtinyt mun tahdilla lukea, mutta hyvään alkuun pääsin kuitenkin. Yksi vaihtoehto kurssikirjojen lainaamiseen on lyhytlainat, jolloin kirja on lainattavissa vain yhdeksi päiväksi tai viikonlopuksi. Ehkä yritän sitä seuraavaksi.

Tän periodin kurssit ovat vaikuttaneet kokonaisuudessaan mukavilta. En pidä itseäni minään englannin kielen supertaitajana, mutta ilokseni olen huomannut ymmärtäväni opettajan puhetta ja tunnit ovat sujuneet nopeasti. Liikekirjanpidon ja tilinpäätöksen sekä yritysverotuksen luennoilta tulee jonkun verran tehtäviä, joita pitäisi tänään sitten ahertaa vapaapäivän kunniaksi. Valitettavasti osa kursseistani järjestetään samaan aikaan, joten joka viikko on hieman kiinnikurottavaa.

Yksi positiviinen yllätys on ollut kurssi nimeltään ”Taloustiede, talouspolitiikka ja ajankohtaiset taloudelliset ja yhteiskunnalliset ongelmat”. Nimestään huolimatta kurssi ei ole mikään hirviö, vaan suoritetaan oppimispäiväkirjan avulla. Joka luennolla on eri luennoitsija, joka kertoo tarkemmin omasta erikoisalastaan. Viime kerralla käsittelimme perustuloa, ja luvassa on aiheita muun muassa ympäristöasioista ja opintotuesta. Tosi mielenkiintoista päästä pohtimaan ajankohtaisia ilmiöitä hieman pintaa syvemmältä, joten voin suositella kurssia niille, jotka mahdollisesti ensi syksynä aloittavat opintonsa Tampereen yliopistossa! 😉

Opiskeluaiheisia kuviakaan mulla ei tällä kertaa ole tarjota, mutta ehkä taas tenttiviikon lähestyessä niitäkin on luvassa. Muistakaahan ulkoilla opiskelun lomassa. Viikonloppuna tein visiitin Kuopion seudulle ja siellä ainakin oli kelit kohdillaan!

Terveisin,

 

Inka

Inka