AMK sosiaali-, terveys-, liikunta- ja kauneudenhoitoala  •  24.02.2022

Mitä hyötyä on valmennuskurssista?

Mietit varmaan, mitä hyötyä valmennuskurssista on? Onko siitä mitään hyötyä? Mutta AMK-valintakokeeseen ei voi valmistautua, joten mitä hyötyä siitä loppupeleissä on? No, käydään yhdessä läpi valmennuskurssin hyödyt.

Valmennuskurssissa on monia hyötyjä. Tietenkin ensimmäinen ja suurin hyöty on se, että se valmentaa koetta varten. Vaikka nykyinen AMK-valintakoe onkin sellainen, että ennakkomateriaalia ei ole, ei se tarkoita sitä, ettetkö siihen voisi valmistautua. Kokeessa testataan useita eri oppimisen osa-alueita kuten matematiikkaa ja englannin taitoa. Näihin asioihin paneudutaan valmennuskurssilla. Valmennuskurssilla syvennytään jokaiseen osa-alueeseen, joka on omassa kokeessasi. Esimerkiksi jos haet sosiaalialalle ammattikorkeakouluun, sinun kurssillasi käydään läpi matikkaa, etiikkaa, tunneälytaitoja, englantia, äidinkieltä ja päätöksentekotaitoja. Jos haluat tietää enemmän siitä, mitä omaan kokeeseesi kuuluu, käy katsomassa tämän linkin takana oleva tieto siitä, mitä eri kokeisiin kuuluu alakohtaisesti.

Lisäksi kurssilla saa paljon tukea opiskeluun. Tukenasi on esimerkiksi opettajat. Voit pyytää tarkennuksia ja apua tehtäviin, jos koet, ettet ymmärrä tai pääse niissä eteenpäin. Tämän lisäksi tukenasi ja apunasi voi olla muut kurssilaiset. Voit löytää vertaistukea ja apua muista kurssilaisista erilaisissa tilanteissa. Opettajien ja muiden kurssilaisten lisäksi tukenasi on tutor. Tutor auttaa sinua esimerkiksi, jos oma opiskelusi tökkii ja tarvitset apua erilaisissa opiskelutekniikoissa.

Kursseilla on myös todella paljon esimerkkitehtäviä mitä kokeessa voi olla. Pääset tekemään suuria määriä erilaisia tehtäviä, jotka ovat hyvin samankaltaisia kuin kokeen sisältämät tehtävät ja näin ollen tietämyksesi kaikista kokeen osa-alueista kasvaa, ja esimerkiksi erilaiset matikan kaavat iskostuvat sinulle päähän, josta on todella paljon hyötyä koetilanteessa. Pääset myös harjoittelemaan koetta simulaatio tyyppisesti harjoituskokeiden avulla. Harjoituskokeet voivat olla oiva tapa pyrkiä treenaamaan oikeaa koetilannetta, ja pääset testaamaan sitä, miten esimerkiksi aikarajojen kanssa sujuu ja miten siedät stressiä hektisissä tilanteissa.

Kävin myös itse valmennuskurssin hakiessani kouluun. Koin kurssin erittäin antoisana ja opettajat tukivat ja opettivat todella hyvin. Koin myös harjoituskokeet mahtavina, sillä oikeassa kokeessa oli huomattavasti helpompi olla ja sietää painetta, sillä olin jo harjoitellut sitä, millainen koetilanne voi olla. Valmennuskurssin avulla pääsinkin hyvillä pisteillä sisään ja koen, että ilman valmennuskurssia en olisi päässyt kouluun sisälle. Voin siis lämpimästi suositella jokaiselle joka valmennuskurssia miettii, että valitsee sen. Tietenkin kouluun pääseminen on loppupeleissä sinusta itsestäsi kiinni, eikä se, että ostat valmennuskurssin ole suora pääsy kouluun, vaan sinun itse pitää tehdä töitä sen eteen, mutta valmennuskurssi antaa sinulle hyvät valmiudet pärjätä kokeessa.

Jos kiinnostuit valmennuskursseista ja erityisesti AMK-kursseista, käy kurkkaamassa erilaiset kurssit, jota valmennuskeskus tarjoaa täältä.

Lisäksi valmennuskeskus tarjoaa myös yliopistoihin valmennuskursseja, jotka löydät täältä.

Oletko vielä abi, ja kaipaat lisäopetusta, sekä valmennusta ylioppilaskirjoituksiin? Kurkkaa täältä, mitä Valmennuskeskus voi tarjota!

Milja N.

Milja N

Moikka! Oon ensimmäisen vuoden sosionomiopiskelija Laureassa. Ajatuksena mulla on suuntautua lasten ja nuorten kanssa työskentelyyn. Tykkään paljon viettää aikaa ystävien parissa ja tehdä erilaisia käsitöitä.