AMK liiketalouden ja tietojenkäsittelyn ala  •  26.05.2020

Mindfulness

Hei

Päämäärää kohti mennään kovaa vauhtia. Motivaatio ei ole hiipunut ollenkaan, suorastaan kasvaa mitä pidemmälle opinnoissa pääsee. Joillekin tämä on vain koulutus yhden muissa, mutta minulle tämä on enemmän. Imen kaiken mahdollisen tiedon ja taidon mitä voin saada. Kun muut ovat juuri aloittaneet kesäloman opinnoista, niin minä otin kolme uutta ja yksi niistä on tiedostava johtajuus ja mindfulness.

Tämä kurssi alkoi eilen poikkeuksellisesti koronan takia verkossa ja kestää 5 viikkoa. Erinomainen kurssi vapaasti valittavissa, jossa harjoitetaan keskittymiskykyä ja omaa automaatiota ja reagointitapaa erilaisissa tilanteissa.

Eilisessä harjoitteessa jokainen sai valita kotoaan itselle hyvän välipalan. Tunnustelimme ja rauhoitumme maistelemaan ruokaa suussa, miltä se tuntuu, miten eri maut ja aistit pääsevät esille. Tämä oli vähän kuin hidastetussa elokuvassa. Kyllä välipala maistui ihan erilaiselta. Mitä mahtavia muita kokemuksia on siis luvassa?

Olen itse todella avoin ja käsittelen kaikki tunteet ja ikävätkin asiat aina pois. Korona on ollut kyllä joillekin ihmisille erityisen pysäyttävä, varsinkin niille joille puhuminen ei ole luontaista. Korona on pakottanut käsittelemään syvempiäkin tunteita ja asioita, joita on tähän asti pystynyt pitämään sisällä. Jotain positiivista on tästäkin maailmanlaajuisesta viruksesta.

Mindfulness on vähän samaa, on vain pysähdyttävä, tunnustella hengitystä, miten hengitys kulkee sisään ja ulos. Voit tuntea ärtymystä vihaa tai surua ja mieli yrittää karata juuri siitä hetkestä. On helpompaa lopettaa kuin jatkaa. Mitä ajatuksia tämä herättää sinussa?

Helena

Helena P

Olen 46-vuotias iloinen ja positiivinen opiskelija. Kotona minulla on kaksi ihanaa 16 ja 15-vuotiasta nuorta miestä. Olen töissä HR ja talousassistenttina logistiikka- ja kuljetusalalla. Olen mukana gospel-kuorossa ja ohjaan lisäksi vauvauinteja. Olen kiinnostunut terveydestä, liikunnasta, valokuvaamisesta ja uusien asioiden oppimisesta. Mottoni: Kohtele muita, niin kuin haluat, että sinua kohdellaan.