Kauppatiede  •  15.10.2017

Minä, Blogi ja Kanditutkielma

Kuka täällä nyt oikein bloggailee?!  Mikä ihmeen kauppatieteiden kanditutkielma? Omien päivien rytmittämistä ja ei paljon luennoilla tule istuskeltua. Mistä arki koostuu tällä hetkellä ja mihin kauppatieteiden kandidaattitutkinto huipentuu? Tästä kaikesta lisää alla olevassa kirjoituksessani.

Elämää Bloggarina

Aloitin nyt siis kirjoittamaan blogia kauppatiteiden opiskeluun ja myöskin vapaa-aikaan liittyen. Olen kolmannen vuoden opiskelija Aallon kauppakorkeakoulussa ja blogeissani voit tulevana vuonna lukea kanditutkielman kanssa kompuroinnista 😉 sekä vaihto-opiskeluista Singaporen lämmössä. Mikäli jokin aivan muu aihe kuitenkin sinua kiinnostaa niin kommenttia vain alle. Pyrin huomioimaan kaikki kommentit niin saadaan eritoten myös teille lukijoille mielenknoiiintoisia ja kiinnostavia aiheita.

Mikä ihmeen kanditutkielma?

Asia joka alkuun kuulosti niin kaukaiselta, mutta joka jokaisen kauppatieteilijän tulee kirjoittaa. Kanditutkielma on tutkimus, joka jokaisen kauppatieteilijän on tehtävä. Useimmiten se tulee vastaan kolmantena vuonna opiskeluissa ja saatuaan sen, sekä muut vaadittavat opinnot hyväksytysti suoritettua saa käteensä kauppatieteiden kandidaattitutkinnon. Todellisuudessa se on: työtä, istumalihaksia ja lukemista, mutta ennen kaikkea omien taitojen kehittämistä, opiskelua aiheista jotka kiinnostavat aidosti, sekä uuteen perehtymistä.

Oma työskentely – omissa käsissä

Nin kuin yliopisto-opinnoissa ja kauppatieteellisessä yleisesti on työnteon suunnittelu ja toteutus kokonaan omissa käsissä. Oma kanditutkielmani koskee Yhdysvaltojen talouden reagointia Pohjois- Korean erinäisten uhkausten ja ydinkokeiden myötä. Eli aiheestani varmaankin huomaa, että se voi käytännössä koskea mitä vain, joka liittyy kauppatieteelliseen rajoitteena oma pääaine, sekä mielikuvituksesi. Käytännön saralla olen nyt viikon ottanut selvää mitä vanhat tutkimukset aiheestani ovat kertoneet, sekä hahmotellut tapahtumapäiviä menneeltä vuosikymmeneltä, johon haluan keskittyä. Nykysin kun artikkelit löytyvät netistä ja koulun laajoista dataportaaleista ei minun ole tarvinnut kirjastossa tämän vuoksi ravata, vaan töitä pystyy tehdä kotoa käsin tai missä ikinä parhaiten viihtyykin. Pystyn helposti rytmittämään omat päiväni eli mikäli aamulla tekee mieli nukkua ja ilalla työskennellä sitten hieman myöhempään niin onnistuu se tietenkin varsin hyvin. Ei näiden opiskelujen parissa tarvitse kellon ympäri tietenkään töitä tehdä ja hyvin tuntuu oikeanlaisella suunnittelulla jäävän myöskin vapaa-aikaa. Ehtii nähdä kavereita, perhettä ja viettää aikaa harrastuksien parissa 🙂

Miten tästä eteenpäin?

Blogin kirjoittajana kuin myös kandintekijänä on tieni vasta alussa. Kandiprojektini hupentuu joulukuussa sitten toivon mukaan viimeisimpiin palautuksiin, mutta bloginkirjoittelu kyllä jatkuu vielä reilusti ensi vuodellekin ja tammikuusta eteenpäin tuleekin sitten kuulumisia Aasiasta käsin.

Nyt ensimmäiseksi tämän kuukauden loppupuolella tulossa sitten hieman kirjoitusta kandin etenemisestä, sekä muusta palloilusta opiskelijan arjessa ja vapaa-aikana. Mikäli mieltänne siis askarruttaa jokin tai mielessänne on aihe opiskeluihin tai vapaa-aikaan liittyen, josta haluaisitte kuulla lisää, niin rohkeasti vain kommenttia alle!

Mukavaa syksyn jatkoa kaikille ja palaillaan myöhemmin sorvin ääreen.

– Jyri –

Jyri