Oikeustiede  •  17.02.2018

Millaista olisi opiskella Turun oikiksessa

Millaista olisi opiskella Turussa.

Vietin viime viikonlopun Turussa entisten opiskelijakavereideni luona, jotka hakivat ja pääsivät opiskelemaan Turun oikeustieteelliseen tiedekuntaan viime syksynä. On ollut mukavaa päästä tutustumaan kaikkien tiedekuntien oikkareihin. Pääsykoeuudistuksen seurauksena pääsykoe on sama kaikkiin oikeustieteellisiin tiedekuntiin tulevana keväänä.  Näin ollen samalla kokeella voi hakea kaikkiin oikeustieteellisiin tiedekuntiin etusijajärjestyksessä. Hakujärjestyksen tiedekuntien välillä kukin asettaa omia kriteerejään silmällä pitäen. Allekirjoittanut liputtaa Helsingin puolesta, Turun valinneet ystäväni suosittelevat Turkua.

Riina Peltola on Turun oikeustieteellisen tiedekunnan ensimmäisen vuoden opiskelija. Hänen mukaansa Turku on mahtava opiskelijakaupunki. Yliopiston kampus on tiivis, kaikki on suhteellisen lähellä toisiaan, niin tiedekunnat, kirjastot kuin opiskelijaravintolatkin. Keskustaan kävelee myös yliopistolta hetkessä. Oikiksesta löytyy mahtavaa porukkaa ja eri järjestöillä on paljon erilaista toimintaa, mihin voi lähteä mukaan. Viime viikolla järjestettiin muun muassa curling-tapahtuma ja kohta on lajikokeilussa twerkkausta. Turku on kaupunkina itsessäänkin ihana ja kaunis paikka asua.

Myös Iida Koivisto on Turun oikiksen ensimmäisen vuoden opiskelija. Hänen mukaansa Turku on todella monipuolinen opiskelijakaupunki. Turusta löytyy sekä edullisia opiskelija-asuntoja kuin opiskelijaravintoloitakin. Turussa järjestetään myös monia erilaisia opiskelijatapahtumia, niin tiedekunnan omia kuin poikkitieteellisiäkin. Iida opiskelee ensimmäistä vuotta, mutta on jo aktiivisesti mukana ainejärjestötoiminnassa. Turussa on siis myös matala kynnys kantaa kortensa kekoon ainejärjestössä. Tiedekunnalla on oma rakennus, joten lähes kaikki luennot ovat samassa paikassa. Samasta rakennuksesta löytyy myös kirjasto, jossa moni lukee luentojen välissä ja niiden jälkeen. Tiedekunnan kahvilassa on hyvä käydä lukupaussilla kahvilla.

Vietettyäni viime vuoden Turussa opiskellen, on tämä kaupunki tullut itsellenikin tutuksi. Turussa parasta olivat jokiranta, joenvarsikahvilat sekä Turun keskusta, johon on keskittynyt kaikki oleellinen. Kaupungissa oppii liikkumaan nopeasti, sillä aurajoki jakaa kaupungin ja tuomiokirkon torni auttaa suunnistuksessa. Parasta mitä vuodestani Turussa jäi käteen, ovat kuitenkin ystävät. 🙂

Mukavaa viikkoa kaikille! 😀

-Taija-Maija

Taija-Maija