Lääketiede  •  02.12.2019

Miksi hakea lääkikseen?

Studia-messut ovat taas täällä, ja moni varmasti kiertelee messuilla miettien mitä tulevaisuudeltaan oikeasti haluaa. Suosittelen käymään Valmennuskeskuksen pisteellä kyselemässä itseään askarruttavista asioista. Standeilta löytyy monta, jotka osaavat auttaa sinua päättämään eri vaihtoehtojen välillä. Huomenna myös Milppu, Tampereen lääkiksestä, on kertomassa vinkkejä lääketieteen hakijoille, joten sinne siis kuuntelemaan 😉

Mutta nyt tämän postauksen ytimeen. Miksi valita lääkis?

Lääketieteellinen on mahtava opiskeluala, josta löytyy loputtomasti erilaisia uramahdollisuuksia. Kuulosti puolueellisesti, eikö vain, mutta antakaa minun selittää. Moni varmaan ajattelee, että lääkiksestä valmistuvista tulee ainoastaan lääkäreitä. Tämä ei kuitenkaan pidä ollenkaan paikkaansa. Pelkästään lääkärin ammatin sisällä on valtavasti valinnanvaraa riippuen siitä mikä sinua kiinnostaa, oli se sitten kardiologia, pediatria, gynekologia, silmäsairaudet tai vaikka ihan kaikki. Tämän lisäksi lääkärit voivat toimia niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla.

Terveydenhoitoalan lisäksi lääkärit työllistyvät myös erilaisissa yrityksissä ja tutkimuslaitoksissa asiantuntijoina, tutkijoina yms. Monet ovat varmasti kuulleet esimerkiksi vakuutuslääkäreistä tai lääkefirmoissa työskentelevistä lääkäreistä. Lääkärit voivat myös toimia yliopistoissa professoreina ja kliinisinä opettajina. Valinnanvaihtoehtoja on erittäin monia, minkä vuoksi lääkis sopii vaihtoehdoksi myös monille jotka eivät ehkä unelmoi niinkään potilastyöstä vaan erilaisesta tutkimuksesta ja uuden kehittämisestä.

Mielestäni lääketiede on todella mielenkiintoista, ei pelkästään sen takia että ihmiskeho on niin monimutkaisen mielenkiintoinen vaan myös sen takia että oppiminen ei lopu koskaan. Koko ajan löydetään uusia hoitokeinoja ja syitä eri asioihin, eikä lääketiede tämän vuoksi ole koskaan ns. valmis. Itse olen aina rakastanut uuden oppimista, joten ala on täysin optimaalinen minulle. Vastaanotollesi tulee luultavasti melko usein tapauksia joista et ehkä ole ennen kuullutkaan, mutta sehän tekee kaikesta vain hauskempaa. Saat tehdä yhteistyötä monien eri alojen harjoittajien kanssa, ja yhdessä luoda parempaa tulevaisuutta meille kaikille. Pääset tapaamaan uusia ja erilaisia ihmisiä joka päivä, ja voin myös lyödä vetoa, ettei yksikään työpäiväsi tule olemaan täysin samanlainen.

Itse olisin tässä vaiheessa jo aivan myyty, mutta jos vielä tarvitset varmistusta, niin mieti sitä iloa ja onnistumisen tunnetta kun saat diagnosoitua sairauden, jota muut lääkärit eivät vielä olleet hoksanneet. Tai mieti sitä lämmön ja rakkauden tunnetta mitä saat autettuasi potilasta. Lääkärin työ ei tietenkään ole pelkkä ruusuilla tanssimista, vaan se tuo myös paljon vastuuta ja epäonnistumisia, mutta en usko että mikään vetää vertoja sille tunteelle kun saat hoidettua toisen täysin kuntoon tai kun saat kertoa kauan syöpää sairastaneelle hänen olevan nyt kokonaan syöpävapaa. Tämä ammatti ei auta pelkästään yksilöitä, vaan myös heidän läheisiään ja yhteisöjään.

Moni puhuu myös aina lääkärien korkeasta palkasta ja hyvästä työllisyydentilanteesta, joten näitäkään ei kannata unohtaa. Uskon kuitenkin että ainakin suurimmalle osalle lääkäreistä, kyseinen ammatti on kutsumusammatti eikä palkka tällöin ole ollut tärkein syy hakea lääkikseen.

Toivottavasti tästä kirjoituksesta oli apua ja vain lisäsi motivaatiotasi hakea alalle. Mitä ikinä elämässänne päätättekään tehdä, tehkää se kunnolla. Uskokaa unelmiinne älkääkä koskaan luovuttako 😉

Hyvää viikkoa!

Katja

Katja K.

Katja K

24-vuotias neljännen vuoden lääketieteen opiskelija Tampereelta. Vapaa-aikani kuluu kavereiden, salin, koirani ja Netflixin parissa. Tule mukaan seuraamaan matkaani unelmieni opiskelupaikassa. Lisää lääkiselämää instagramissa @katjusa1 ja @kk_studygram01