Lääketiede  •  11.11.2017

Mikrobiologiaa

Kolme viikkoa mikrobilsan kurssia käyty, ja oon ihan puhki ja loman tarpeessa (harmi, että joululomaan on vielä viisi ja puoli viikkoa…) Ensimmäiset kaksi viikkoa olivat todella luentotäyteisiä, ja lähes joka päivä luentoja oli aamukahdeksasta kolmeen iltapäivällä. Viikko sitten meillä oli johdantojakson tentti, jota varten piti opiskella kahden viikon aikana käydyt luennot. Onneksi tentti oli sentään helppo, ja kaikki pääsivät siitä läpi.

Mulla on hieman vaihtelevat mielipiteet tästä mikrobilsasta. Toisaalta tuntuu siltä, että jotkin asiat ovat aivan epäolennaisia itse lääkärin työssä, mutta toisaalta luettava asia on todella tärkeää; bakteerien ja virusten aiheuttamia tauteja nimittäin riittää. Viime keväänä farmakologian kurssilla en lukenut lainkaan virus ja mikrobilääkkeitä, ja silloin hurrasin, kun niitä ei kysytty tentissä. Nyt pari viikkoa sitten jouduin kuitenkin toteamaan, että sen minkä taakseen jättää niin edestään löytää. Kun luennon aihe on ”mikrobilääkkeiden valinta käytännössä” olisi ihan hyvä, että osaisi, mitä mikrobilääkkeitä ylipäätään on olemassa. No eipä auttanut muut kuin alkaa ensimmäiseksi lukea farmakologian luentoja.

Tällä viikolla on mikrobilsan lisäksi ollut paljon muutakin kouluun liittyvää. Yhtenä päivänä olin kaverini kanssa harjoittelemassa koululla kanylointia. Viime kerrasta oli jo jonkin verran aikaa, mutta pienen kertauksen jälkeen kanyylit saatiin molempien suoniin. Lisäksi mulla oli tällä viikolla ruotsin kurssin suullinen koe, eli nyt on ruotsi kokonaan suoritettu. Kokeessa juteltiin ensin opettajan kanssa, ja sen jälkeen keskusteltiin parin kanssa potilastapauksesta, joka meille oli valikoitunut. Piti miettiä, mitä potilaalta kysyisi, mitä tutkimuksia kannattaisi ottaa, mitkä voisivat olla sopivia diagnooseja, ja mitä hoitoa potilas tarvitsisi. Näitä asioita olimme harjoitelleet juuri tunneilla, joten sen takia tämä osio oli mielestäni helpoin. Lisäksi meillä on ollut äidinkieltä ja potilasviestintää, jossa ollaan kirjoitettu mikrobiologiaan liittyviä kirjoituksia, sillä ajatuksella, että ne olisivat myös helppolukuisia maallikoille.


Kaunis pimeä Turku!

Vaikka ensi viikko onkin hieman helpompi koulun suhteen, riittää luettavaa kotona vaikka kuinka paljon. Onneksi voi jo ottaa glögimukin käteen ja lukea sen voimalla.

Kivaa sunnuntaita ja isänpäivää!

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.