Lääketiede  •  20.12.2017

5/12 lääkistä ohi

Jes, nyt vihdoin myös mulla alkoi joululoma. Eilen oli mikrobit ja ihminen –kurssin lopputentti, jonka jälkeen kävin vielä pikaisesti Tyksin U-sairaalassa keräämässä syväreihini liittyviä kaavakkeita, kirjasin ne koneelle, ja sen jälkeen olin valmiina joululomalle. Vihdoin!

Kuten otsikostakin käy ilmi, on lääkistä nyt takana 5/12 eli yhtä lukukautta vajaa puolet. Aika hurjaa! Preklinikka on nyt myös ohi, joten joululomalta on siinäkin mielessä kiva (ja jännittävä) palata takaisin, koska silloin alkaa klinikka. Okei, tammikuussa koulu alkaa luentoviikolla, mutta heti toisella viikolla pääsemme jo sairaalaan.

Pakolliset kurssit klinikkaa varten on suoritettu ja kulkuluvat Tyksiin mulla on ollutkin syvärien takia jo aika kauan. Myös stetarit, kynälamppu ja kandikortti on kotona. Enää pitää siis hakea lääkärintakki suojavaatevarastosta, ja sitten olenkin ihan valmiina klinikkaan!

Sitä ennen aioin kyllä nauttia joululomasta niin paljon kuin pystyn! Syksy on ollut sen verran raskas, että loma tulee tässä kohtaa todella tarpeeseen. Suunnitelmissa on viettää aikaa perheen kanssa, syödä hyvin, ulkoilla, lukea kirjoja ja matkustaa uudeksi vuodeksi Tallinnaan.

Haluan toivottaa ihanaa joulua kaikille! Muistakaa rentoutua, sen jälkeen jaksaa taas paljon paremmin opiskella tai lukea pääsykokeseen.

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.