Psykologia  •  30.10.2020

Meikun kampus

Hei kaikille! Psykologia on monitieteellinen ala, ja siksi onkin mielestäni mahtavaa, että Helsingissä psykologia kuuluu lääketieteelliseen tiedekuntaan. Lääketieteelliseen mukana tuleva biologinen painotus tuo tietenkin tosi paljon kaikenlaista itse opiskeluun ja sen sisältöön, mutta näin alkuun ajattelin kertoa meidän kampuksestamme Meilahdessa.

Meilahden kampuksella on aivan omanlainen tunnelmansa. Pidän siitä, että meillä on sellainen oma kotoisa soppemme, jossa alkaa vuosien varrella tunnistamaan melkein jokaiset vastaan tulevat kasvot. Vanhemmat opiskelijat ovat hehkuttaneet nimenomaan juuri tätä. Pienempi kampus tuo mukavaa yhteenkuuluvuuden tunnetta. Varsinkin kun pandemia sen sallii, on mahtavaa olla tiiviissä kanssakäymisessä lääkisläisten ja logopedian opiskelijoiden kanssa!

Terkko, Meikun kirjasto on oma suosikkipaikkani kampuksella. Etenkin nyt poikkeusaikana, kun kampukselle ei paljon asiaa ole luentojen ollessa etänä, on kirjaston kautta pysynyt pienimuotoinen kontakti muihin opiskelijoihin (turvallisuus huomioiden). Terkossa on kaksi kerrosta, toinen vapaamuotoisempaan opiskeluun esimerkiksi kavereiden kanssa ja toinen hiljaiseen työskentelyyn. Isot nojatuolit ja riippumatot vaativat toki itsehillintää opiskeluympäristönä, mutta ei pienet päikkäritkään silloin tällöin pahaa tee! Samasta rakennuksesta löytyy kaikkien lääkiksen opiskelijoiden ikioma hengailupaikka, jossa voi vaikkapa nauttia ilmaiset kahvit.


Itse luennot tapahtuvat Haartman Instituutissa tai Biomedicumissa. Vierekkäin seisovien rakennusten lähettyviltä löytyy bussipysäkki jokaiselle, Meilahteen on loistavat yhteydet eri puolilta kaupunkia. Opiskelijaravintolavaihtoehdot ovat Hartsun UniCafe ja Biomedicumin Ravioli. Olen ollut todella vaikuttunut kasvisruokavaihtojen runsaudesta ja monipuolisuudesta, tietenkin ruoka on myös erittäin herkullista! Sekä ravinto että liikunta ovat hoidossa, Meikun Unisport kun sijaitsee kampuksen lähellä. Innokkaana liikkujana kävinkin jo testaamassa Unisportin, ja vaikuttunut olin.

Mukavaa syksyn jatkoa kaikille!

Silja.

Silja

Moikka! Olen 20-vuotias psykologian opiskelija Helsingistä. Tervetuloa seuraamaan unelmieni toteutumista fuksivuoteni merkeissä!