AMK liiketalouden ja tietojenkäsittelyn ala  •  24.02.2024

Matka maisteriksi: viimeinen kurssi ja valmistuminen

Korkeakoulutaival on usein vaativa, mutta samalla palkitseva matka kohti asiantuntijuutta ja akateemista menestystä. Nyt matkani huipentuu viimeiseen kurssiin ja valmistumiseen.

Matkani maisteriksi on ollut todella antoisa, mielenkiintoinen ja erityinen matka henkilökohtaisessa kasvamisessa. Muistan jonkun opettajan maininneen tradenomiopintojen jälkeen, että Master-opinnot ovat todella paljon vaativampia, joita ei suurin osa pysty toteuttamaan työn ohella tai ollenkaan. Muistan ajatelleeni, ettei minusta ole siihen.

Mutta, päätin kokeilla ja alusta asti koin olevani kuin kala vedessä. Kaikki HR:ään liittyvät kurssit olivat toinen toistaan mielenkiintoisempia ja samaan aikaan jokainen hyödyllinen omaan työhön. Gradun kirjoittaminenkaan ei ollut järjettömän vaativa, vaan enemmänkin mielenkiintoinen ja opettavainen. Gradun kirjoittamisen aikana tuli muutama sairastuminen, mitkä hidastuttivat prosessia, mutta siinä kaikki haasteet eli käytännössä ei mitään haasteita. Ainoa haaste on ollut jatkuva ruoan tekeminen, sillä molemmilla teinipojillani on pohjattomat kaivot, mitkä ei täyty millään.

Nyt maaliskuussa alkava kurssi on nimeltään johtajuuden peilit, joka tulee olemaan viimeinen kurssini Haaga-Heliassa. Viimeinen tuleva kurssi merkitsee monivuotisen ponnistelun kruunaamista. Minulle on päätetty jopa valmistumispäiväkin, joka tulee olemaan 12.6.2024. Tuleva valmistuminen tuo monenlaisia ilon, onnen ja jopa surun tunteita. Haaga-Helian opettajat ovat olleet todella hyviä.

Kurssien sisällöt ovat olleet ajankohtaisia ja käytännönläheisiä, ja niitä on voinut hyödyntää omassa työssä kaiken aikaa. Opiskelu ja oman osaamisen kehittäminen on ollut elämässäni yksi parhaimmista asioista mitä olen kokenut. Olen jo tutkinut uusia opiskelumahdollisuuksia, sillä ei näin kivaa tekemistä halua lopettaa.

Tulevaisuus näyttää hyvältä, sillä olen menossa kohti HR-johtajuutta hyvää vauhtia!

– Helena