Lääketiede  •  06.08.2020

Manukesä takana, kirurgia ja C7 edessä

Näinpä, manukesä takana ja C7-lukukausi edessä. Neljäs vuosi lääkiksessä siis alkamaisillaan ja kirurgialla aloitetaan. Manuilu on ollut tosi kivaa ja kesä on ollut kokonaisuudessaan ihan huippu. Mainitsemisen arvoisia kohokohtia on ollut ihanan lämmin työilmapiiri johon amanuenssinkin on ollut helppoa ja mukavaa tulla, uudet kädentaidot kuten puuduttaminen, nivelpistot ja tikkaaminen ja parempi käsitys erilaisista kliinisistä tutkimuksista ja ylipäätään terveydenhuollon toiminnasta. Tämä kesä on antanut mulle valtavasti uutta perspektiiviä, innostusta ja hajua siitä, millaista lääkärin työtä haluan tulevaisuudessa tehdä ja minkälainen lääkäri haluan itse olla.

Kesä amanuenssina

Kesä sisätautien ja terveyskeskus-amanunessina olikin mukavassa tasapainossa sekä hyvä pilkahdus lääkärin ammatin arkeen että toisaalta rentoa oppimista ilman omaa vastuuta ja huolta. Opin, näin ja tein paljon ja varmasti vielä jatkossakin opin näistä kokemuksista ja kohtaamistani potilastapauksista samojen asioiden tullessa vastaan opintojen varrella. Siinäkin mielessä hyvä fiilis palata opiskelu-arkeen! Varsinkin tässä terveyskeskuksessa on lähes koko ajan tekemisissä asioiden kanssa, joista en vielä tiedä mitään ja odotan jo malttamattomana uuden oppimista. Olen saanut todella paljon motivaatiota ja intoa ja löytänyt taas uuden tason sisäistä paloa olla yhtä taitava ja osaava kuin kollegani täällä ovat olleet. Oma kokemattomuus kuuluu tässä vaiheessa totta kai asiaan mutta turhauttaa, ja olenkin tosi tohkeissani opintojen jatkumisesta ja siitä että pääsee taas oppimaan uutta. Musta tuntuu myös että pieni ortopedia-kärpänen on päässyt puraisemaan joten kirurgian kurssi kyllä kutsuu 😉

Neljäs vuosi alkaa

Neljäs vuosi alkaakin maanantaina ja syksyn ensimmäinen kurssi on toden totta legendaarinen, nimittäin kirurgia. Tuntuu aika hurjalta että olen jo nelosen kandi ja oikeasti niin tosi toimissa että kirran kurssia viedään! Muistan kuinka ykkösellä katsoin ylöspäin nimenomaan kirurgialla pyöriviä nelosia ja ajattelin heidän olevan jo valovuosia itseäni edellä. Ja tässä sitä nyt ollaan itsekin! Odotan aika suurella innostuksella tätä kurssia ja totta puhuen koko lukuvuotta! Luvassa on kirurgian liäksi traumatologiaa, anestesiologiaa, radiologiaa, neurologiaa, KNK eli korva- nenä- ja kurkkutaudit, psykiatriaa ja varmaan vielä jotain muutakin. Mutta onhan tuossakin jo. Ja mikä parasta, kaikki kuulostaa niin kiinnostavalta!

Kiva kirjoitella tännekin sitten kuulumisia ja mietteitä taas aktiivisemmin syksyn mittaan 🙂 Oikein kivaa loppukesää ja syksyä!

Amanuenssi-Anna kiittää ja kuittaa 🙂

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu 🙂