Psykologia  •  25.02.2018

Lukuvinkkejä pääsykokeisiin

Tässä tekstissä jaan muutamia vinkkejä pääsykokeisiin lukemiseen ja kerron omasta valmistautumisesta Joensuun psykan pääsykokeeseen vuonna 2016.

Varaa paljon aikaa

Pääsykokeissa menestyminen vaatii paljon työtä. Jokainen pääsykokeisiin treenaamiseen käytetty hetki on tärkeä! Eli jos aikaa ennen työvuoroa olisi vain tunti, niin sekin kannattaa käyttää hyödyksi. Itse luin töissä käydessäni ennen ja jälkeen työvuoron ja työt lopetin pari kuukautta ennen koetta, jolloin pystyin keskittymään vain pääsykokeisiin.

Luo vaihtelua

Jos olet ihminen, joka tarvitsee vaihtelua (itse oon!), niin luo sitä itsellesi. Vaihtele paikkaa, luetko esim. kotona, kahvilassa vai kirjastossa, pöydän ääressä vai seisten. Käytä monipuolisia lukutekniikoita esimerkiksi itsetehtyjä muistikortteja, harjoitusesseitä, selitä asioita ääneen ja tee listoja. Lisäksi tilastotieteen ja psykologian materiaalien opiskelu vuorotellen toi mulle mukavaa vaihtelua.

Keskustele!

Keskusteltaessa pääsee treenaamaan tietojen mielestä palauttamista ja perustelemaan näkökulmiaan, lisäksi muut antavat uusia näkökulmia ja ajatuksia aiheeseen. Oon huomannut, että keskustelun aikana voi sisäistää asiat ikään kuin itsestään. Tähän valmennuskurssikaverit ovat parasta seuraa. Silloin, kun perhe ja ystävät ovat hieman kyllästyneitä keskustelemaan pääsykoemateriaalien aiheista valmennuskurssilaiset vasta pääsevät vauhtiin! 😀

Muista miksi teet mitä teet!

Välillä on hyvä palauttaa mieleen miksi pakottaa itsensä kirjojen ääreen yhä uudestaan ja uudestaan. Itsensä motivointi ja innostaminen tuo lisäenergiaa opiskeluun. Itseäni auttoi, kun väsyneimpinä ja vaikeimpina päivinä käytin muutaman minuutin ajatusleikkiin, jossa pohdin miltä tuntuu kun saan tiedon sisäänpääsystä. Pyrin pääsemään tilaan, jossa ihan oikeasti uskoin pääseväni sisään ja kuvittelin itseni valmistumassa psykologiksi 😀 Saattaa kuulostaa hassulta, mutta tästä sain itse tosi paljon motivaatiota!Laittakaa kommentteihinne omia opiskeluvinkkejä:)

Sara

Sara