Lääketiede  •  03.05.2018

Luentoviikko ja syvärit

Kevään viimeinen luentoviikko on huomisen päivän jälkeen ohi. Kevät on mennyt todella nopeasti, enää kaksi viikkoa jäljellä, jonka jälkeen kolmas vuosi lääkiksessä on paketissa. Tammikuussa, kun klinikka alkoi, oli 19 viikkoa kesälomaan, ja nyt niistä on enää jäljellä kaksi. Mihin aika oikein menee? Kahden viikon jälkeen täällä kirjoitteleekin puolikas lääkäri!!

Vappu ja vapunpäivä onneksi kevensivät tätä viikkoa, joten oikeasti luentojahan on ainoastaan kolmena päivänä. Ihan hyvä vaan, ettei enempää asiaa ehdi tulla, sillä tuntuu, että luettavaa riittää ihan tarpeeksi jo kevään aikana tulleessa tiedon määrässä. Tentti on 18.5, joten pari viikkoa aikaa yrittää oppia ja painaa mieleen kaikki tarvittavat asiat. Hieman lukemisväsymistä on itselläni ainakin jo havaittavissa.

 

Syventävät opinnot eli syvärit eli eräänlainen opinnäytetyö on myös edennyt hieman. Tai ainakin sen verran, että nyt kesän aikana minun olisi tarkoitus analysoida keräämäni data, jota olen nyt kahden ja puolen vuoden aikana yrittänyt saada kasaan. Tämän jälkeen pitäisi kirjoittaa artikkeli aiheesta. Kärsivällisyyttä olen kyllä oppinut tänä aikana, sillä alunperin minun piti saada syvärini valmiiksi viime syksynä. Kaikki ei sitten mennytkään ihan suunnitelmien mukaan…

Teen tosiaan syväreitä naistentaudeille ja aiheena on synnytyksen käynnistystutkimus. Tällä hetkellä minun pitäisikin tutustua artikkeleihin, joita aiheesta löytyy. Tenttiin luku on kyllä mennyt edelle, mutta kesällä on sitten aikaa. Olenkin jo varmaan kertonut, että suoritan kesällä 1,5 amanuenssuuria; ensimmäisen heti koulun loputtua ja puolikkaan amanuenssin kaksi viikkoa ennen neljännen vuoden alkua. Minulle jää siis lomaa 6 viikkoa kesä-heinäkuussa, joten tavoitteena olisi saada syväreitä niin paljon eteenpäin kuin vain mahdollista. Ja silti olen varma, että minulla jää ihan tarpeeksi aikaa lomailuun. Kiva kesäloma tiedossa, siitä olen varma.

Sunnuntaina on lähtö Vaasaan hajautukseen. Saa nähdä, pääsenkö puhumaan ruotsia.

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.