Lääketiede  •  13.05.2019

Loppurutistus jäljellä

Viimeisestä kirjoituksestani on jo vierähtänyt reilu kuukausi. Se kertoo siis siitä, että kiirettä on pitänyt opiskelujen parissa. Toisaalta olen kyllä ehtinyt tekemään paljon muutakin kuin opiskella; maantiepyöräilykausi on alkanut, toukokuun alussa olin Sveitsissä vaeltamassa ja lisäksi olen järjestellyt syksyllä juhlittavia häitäni.

Kirjoituksen otsikko voisi viitata tällä hetkellä omaan lukemiseeni, sekä samalla teille, jotka olette osallistumassa keskiviikkona lääkiksen pääsykokeisiin. Haluan teille kaikille toivottaa paljon tsemppiä! Uskokaa itseenne, se on periaatteessa ainut asia, johon enää tällä hetkellä voi vaikuttaa. Kyllä oppiminen on tapahtunut jo kevään aikana, joten nyt kannattaa vielä mahdollisesti tehdä viimeiset kertailut ja sitten vain tehdä parhaansa pääsykokeessa.

Itselläni loppurutistus tarkoittaa sitä, että minulla on vielä kolme tenttiä jäljellä ennen kahden viikon kesäloman alkua. Psykiatrian tentti oli jo viime viikon perjantaina, ja se meni mielestäni hyvin, joten ainakaan siitä tentistä ei jää Valviran myöntämät 4. Kandin oikeudet kiinni. Toivottavasti myös neurologian, korva-nenä-kurkku –tautien ja yleislääketieteententit menevät hyvin. Melko stressaava tämä, että kaikki kevään tentit ovat 10 päivän sisällä, mutta toisaalta olen kyllä melko hyvin pystynyt olemaan rauhallisin ja luottavaisin mielin. Olen lukenut koko kevään ajan tasaisesti ja ahkerasti, joten nyt ennen tenttejä ei minun ole pitänyt viettää kaikkea aikaa opiskellen vaan aikaa on jäänyt muuhunkin. Ja olen sitä mieltä, että asiat jäävät pidemmäksi aikaa mieleen, kun lukee tasaisesti läpi lukukauden verrattuna siihen, että parina viimeisenä viikkona yrittäisi takoa kaikkea mahdollista tietoa päähänsä.

Kuten sanottu, tenttien jälkeen minulla alkaa kahden viikon loma, jonka jälkeen onkin aika aloittaa ensimmäistä kertaa lääkärin työt. Jännittävää! Palaan vielä kirjoittamaan kuluneesta keväästä, kun viimeisetkin tentit on saatu suoritettua alta pois.

Paljon onnea vielä pääsykokeeseen osallistuville!

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.