Psykologia  •  22.01.2018

Linnean logiikka

Voi Imgur minkä menit miulle tekemään! Alla oleva pähkinä tuli vastaan. Ahh, oi Einstein! Aluksi mieleen juolahti:

“Nääh, en jaksa. Pitäisi noita kognon artikkeleitakin lukea.”

Mutta kun…

tiedäthän…

loogisen päättelyn tehtävä ja sydänsilmähymiö! Ennen vihasin niitä ja nyt niissä on jokin maaginen voima, joka vetää puoleensa. Viikonloppuna laskin Yazyn todennäköisyyksiäkin ihan vain huvin vuoksi. Ehkä miussakin asuu joku mininörtti nykyään. Ei sillä, että ne nyt edes oikein olisi menneet. Niin ja mitä tähän tehtävään tulee, täytyihän miun nyt tietää, kenellä on kaloja! Oikean ratkaisun voit katsoa tekstin lopusta.

Tein taulukon. Tila loppui kesken. Tein toisen taulukon. Se meni pieleen. Tein kolmannen taulukon kahdelle A4:lle. Täytin vihjeet. Ärsyttävä. Se ei ratkennutkaan helposti. Silmät selaili vihjeitä ja varsinkaan viimeistä ei voinut tunkea taulukkoon, vaikka kuinka väänteli ja käänteli. Luovutin.

..kunnes kävin vessassa. En voinut hyväksyä, että olin jättänyt tehtävän kesken. Prkl.

Aloitin alusta. Neljäs taulukko. Viivoja, plussia… juuri niin kuin valmennuskurssilla oli opetettu. Loput päättelin rustaamalla nimiä ja merkkejä taulukon viereen. Kulutin reilun tunnin ratkaistakseni tämän. En ole koskaan ollut mikään nero logiikkatehtävissä ja joka kerta jätinkin ne pääsykokeissa lähes koskemattomiksi. Onneksi nyt tiedän, kellä on kaloja ja miun elämänlaatu parantui tilastollisesti merkitsevästi 0,05:n riskitasolla.

Kauan siulla menee? Muista! Älä luovuta, vaikka jossain vaiheessa ärsyttääkin.

– Linnea

P.S. Niin, se vastaus.. tuolla alla…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No en todellakaan kerro! 😀 Ei sinne psykalle luntaamalla pääse. Hoho.

Linnea