Lääketiede  •  25.10.2019

Lastentaudit alkoi

Lastentautien kurssi pyörähti käyntiin kaksi viikkoa sitten. Viikon syysloma tuli todella tarpeeseen, ja nyt on taas energiaa opiskella vielä reilu 1,5 kuukautta ennen joulua. Tosin joululoman suunnitelmani ovat vielä vähän kesken. En ole varma aionko vain lomailla vai suorittaisinko jonkun amanuenssuurin. Pohdin myös jossain vaiheessa, että olisin mennyt töihin sisätautiosastolle, jossa olin viime kesänä lääkärin sijaisena, mutta se nyt tällä kertaa jäi.

Ensimmäinen viikko lastentaudeilla oli pakollista luentoviikkoa, jossa käsiteltiin pitkälti lapsen tutkimista ja normaalia kehitystä. Nyt tällä viikolla olemme päässeet jo kliinisen opetuksen makuun, sillä tämän viikon ryhmämme on ollut lasten-ja nuorten poliklinikalla. Olemme jokainen saanut viikon aikana tutkia yhden lapsen vastaanotolla ja tämän jälkeen lääkäri ja muu ryhmä on tullut vastaanottoon mukaan. Viikon aikana olen siis saanut oppia kuusi eri potilastapausta. Aiheina on ollut virtsatietulehdus, ummetus, keliakia epäilyä, lapsen kuorsausta, nivelkipua ja lyhytkasvuisuutta.

Lasten taudit ovat tähän mennessä vaikuttanut todella mielenkiintoiselta kurssilta. Lapsilla monet sairaudet käyttäytyvät toki eri tavalla kuin aikuisilla, mutta toisaalta tuntuu, että kurssin aikana tulee paljon myös kertausta jo aikaisemmin opittuihin asioihin. Muutenkin olen huomannut, että mitä pidemmälle lääkis etenee, sen paremmin tuntuu, että asiat painuvat mieleen.

Maanantai aamulla olisi tarkoitus lähetä aikaisin jo ennen seitsemää ajamaan kohti Poria, jossa tuleva viikko tulee kulumaan hajautuksessa. Lukujärjestyksen mukaan on tulossa mielenkiintoinen viikko. Ainoa miinus on päivystysvuoro, joka pitää Porissa suorittaa. Ei muuten, mutta 8-22 päivät ovat melko raskaita 🙂

Kivaa viikonloppua! Postauksen kuva on Kööpenhaminasta, jossa vietin viime viikonlopun minihäämatkalla. Tämä viikonloppu näyttääkin vähän sateisemmalta, mutta ei anneta sen häiritä!

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.