Lääketiede  •  22.01.2024

Lääkisnetti tukee Hennaa valintakokeeseen valmistautumisessa

Hennan toinen hakuvuosi kohti opiskelupaikkaa lääkiksessä on alkanut! Avukseen haku-urakassa etenemiseen hän nappasi Valmennuskeskuksen lääketieteen valmennuskurssin. Kaikkiin lääketieteen kursseihin sisältyvä Lääkisnetti on myös isossa roolissa kevään aikana, sillä se on Hennan käytössä päivittäisessä itseopiskelussa. Lue Hennan kuulumiset sekä 5 parasta asiaa Lääkisnetissä.

Kohti hammaslääketieteellistä

Moi! Kiva kun löysit blogitekstini pariin.

Hakuvuosi on kääntynyt jo kevätpuoliskolle, ja pientä stressinpoikastakin on ajoittain ollut. Päällimmäisenä on kuitenkin (onneksi) innostus opiskelusta, ja jollain tavalla kyllä odotankin jo kevättä ja mitä kaikkea se tuokaan tullessaan.

Aloitin tässä kuussa myös Lääkis etäopetus tammikuu ilta -kurssin, ja oon siitä ihan todella innoissani! Kurssin opetus on antanut mukavasti uudenlaista rutiinia opiskelupäiviin ja muuhunkin elämään.

Ajattelin vähän kertoa siitä, miten suuri merkitys opiskelumateriaaleilla on hakuprosessissa, ainakin itselläni aina ollut. Tällä hetkellä minulla on menossa toinen “virallinen” hakuvuosi hammaslääketieteelliseen, minkä lisäksi olen lukiossa lukenut kaikkia lääkisaineita. Kokemusta erilaisista opiskelumateriaaleista siis löytyy melko kiitettävästi.

Lääkisnetti mukana hakumatkalla

Sain tänä hakuvuonna käyttööni etäopetuskurssin mukana Lääkisnetti -opiskeluympäristön, ja tykästyin siihen kyllä välittömästi. Erityisesti alustan selkeys ja helppokäyttöisyys tuli ensimmäisenä vahvana esille.

Minulla oli viime hakuvuonna käytössäni erään toisen valmennuskurssijärjestäjän sähköiset materiaalit, mutta koin ne epäselkeiksi ja hankalammiksi käyttää Lääkisnettiin verrattuna.

Käytän Lääkisnettiä päivittäin itseopiskelussa, ja tarvittaessa myös tukena kurssin opetuksen yhteydessä. Lääkisnetistä löytyy kattavat teoriat kemiasta, biologiasta ja fysiikasta, sekä valtava määrä eritasoisia ja erityyppisiä tehtäviä malliratkaisuineen.

Koska suurin osa aiheista on minulle jo tuttuja, aloitan opiskelun yleensä tehtävien teolla ja jos ne eivät onnistu, siirryn teoriatekstiin kertaamaan. Teoriatekstin ja tehtävien välillä on helppo liikkua, mikä mahdollistaa teoriaan palaamisen nopeasti ja kätevästi.

Pidän myös siitä, että Lääkisnetin tehtävistä osa on helpompia ja osa soveltavampia.

Pyrin tekemään soveltavia tehtäviä itselleni vahvoissa aihealueissa, ja vaikeimmissa aiheissa keskityn ensin helpompiin tehtäviin.

Hennan 5 parasta asiaa Lääkisnetissä:

1️⃣ Selkeys

Aiheet, teoriat ja tehtävät löytyvät helposti sivupalkkia selailemalla.

2️⃣ Tehtävät

Eritasoisia ja erilaisia. Ei varmasti lopu kesken.

3️⃣ Laskin ja kaavaeditori

Hyvää harjoitusta pääsykoetta ajatellen.

4️⃣ Automaattinen kertaus

Väärin menneet tehtävät tulevat kertaukseen tasaisin väliajoin.

5️⃣ Kysymysmahdollisuus

Jos tehtävä ei aukea, voi lähettää lisäkysymyksiä!

Korvaamaton tuki hakuprosessissa

Kurssin opetus alkoi reilu viikko sitten, ja olen sen myötä saanut uutta motivaatiota ja intoa opiskeluuni. On helpottavaa, kun ei tarvitse selvitä pelkästään oman onnen nojassa vaan aina voi kysyä opettajilta tai kurssikavereilta apua.

Lääkisnetti on helpottanut kurssikertoihin valmistautumista, sieltä voi nopeasti kerrata tulevat aiheet ja tehdä vaikka muutaman tehtävän. Kurssin opettajatkin ovat suositelleet tekemään Lääkisnetin tehtäviä kurssitehtävien lisäksi, niin paljon kun vain ehtii ja jaksaa.

Koska lääkishaussa riittää opiskeltavia aiheita ja on yleensä kiire ja stressiä, opiskelumateriaalien helppokäyttöisyys ja hyvä laatu auttavat prosessissa paljon. Lääkisnetissä on myös mahdollisuus seurata omaa edistymistä ja lukutunteja, mikä auttaa hahmottamaan esimerkiksi omien tavotteiden saavuttamista.

Olen kyllä kaikin puolin tyytyväinen Lääkisnettiin näin vajaan puolen vuoden käyttökokemuksen jälkeen.

Uskon, että moni aihealue olisi jäänyt minulta ymmärtämättä ilman lääkisnettiä. Motivaatiokin opiskeluun olisi todennäköisesti kadonnut jo kauan sitten, jos olisi pitänyt vaihtoehtoisesti kahlata läpi miljoona lukiokirjaa aihealueiden haltuunottamiseksi.

Valmennuskeskuksen Lääkisnetti – ainutlaatuinen oppimisalusta

Lääkisnetti on markkinoiden ainoa lääketieteen alan oppimisalusta, jota käyttäessäsi voit lähettää tehtävistä kysymyksiä opettajillemme, jotka vastaavat sinulle henkilökohtaisesti. Kysymys-vastausmahdollisuuden lisäksi Lääkisnetti sisältää mm. yli 4 000 eritasoista tehtävää vaiheittaisine mallivastauksineen, kattavat teoriat opetusvideoineen sekä 8 harjoituspääsykoetta. Lääkisnetin löydät kaikilta lääketieteen valmennuskursseiltamme.

Henna R.

Moikka! Oon Henna, 20-vuotias hammaslääkishakija Lappeenrannasta. Haen nyt kolmatta kertaa hammaslääkikseen, toista kertaa tosissaan. Lääkishaun ohella elämään mahtuu töitä, urheilua ja laatuaikaa läheisten kanssa. Hakumatkaani voi seurata instagramissa tilillä @hampaalle2024