Lääketiede  •  20.05.2019

Lääkis 4/6

Jes, vihdoin se alkoi, nimittäin kesäloma! Tosin loman pituus on vain kaksi viikkoa ja sitten alkaa työt lääkärinä, mutta olen tähän kahden viikonkin hengähdystaukoon erittäin tyytyväinen.

Tänään oli viimeinen tentti, joka oli siis korva-nenä-kurkku –tautien tentti. Se meni mielestäni hyvin. Meillä on ollut nyt 11 päivän sisällä 4 tenttiä, joista kaikista pitää päästä läpi, jotta saa lääkärin virankelpoisuusoikeudet kesää varten. Viimeiset päivät ovat siis olleet melko stressaavia…

Viime perjantaina oli neurologian tentti, jota stressasin eniten, joten viikonloppu meni jo hieman kevyemmin mielin, kun se oli ohi. Näin jälkeenpäin ajateltuna nämä viimeiset stressaavat päivät menivät todella nopeasti. Nyt saa onneksi kahdeksi viikoksi hengähtää ja keräillä uusia voimia kesää varten.

Kulunut kevät on mennyt todella nopeasti. Opiskeltavat aineet ovat olleet mielestäni kiinnostavia, ja melkeinpä voisin sanoa tykänneeni tästä keväästä eniten koko lääkiksen aikana. Kirurgian ja ortopedian sisältävän syksyn tämä kevät voitti mennen tullen, mutta sisätauteihin en tätä kevättä oikein osaa verrata, kun silloin koko klinikka ja potilaan tutkimiset olivat uutta ja vierasta.

Kevään lempikurssiksi nousi yleislääketiede, koska siinä käsitellyt asiat tulevat varmasti käyttöön tulevan kesän aikana. Lisäksi tykkäsin neurologiasta paljon, ja psykiatria ja knk olivat lähes yhtä kiinnostavia. Jokaisessa kurssissa minulla oli motivaatiota opiskeluun, ja ehkäpä kesän työtkin toivat vielä vähän lisää motivaatiota.

Ensi syksyllä olisi vuorossa kurssi, jota olen odottanut eniten koko lääkiksen aikana. Nimittäin gynekologian kurssi. Ei siihenkään ole enää aikaa kuin 12 viikkoa, mutta onneksi koko kesäloma on vielä sitä ennen koettavana.

Kuten sanottu, kahden viikon päästä alkaa ensimmäistä kertaa työt lääkärinä. Hassua, että vielä ei edes paljon jännitä. Nyt tiedän jo osaston, jonne minut on sijoitettu ja onnekseni saan olla koko kesän samalla osastolla. Ja mikä parasta, paras kurssikaverini on samalla osastolla kanssani. Toivon kesällä kehittyväni ottamaan vastuuta, tekemään itsenäisiä päätöksiä potilaiden hoidosta sekä oppimaan paljon paljon uutta. Ja eiköhän näitä asioita opi, kun päätöksiä on pakko tehdä ja vastuuta ottaa, halusi tai ei.

Ja tietenkin aion kesällä nauttia vapaa-ajasta, maantiepyöräillä, uida, syödä jätskiä ja kaikkea muuta mitä kesällä nyt kuuluu tehdä. Lisäksi olen menossa ensimmäistä kertaa Venloihin suunnistamaan, joten saa nähdä mitä siitä tulee, kun suunnistus kertoja ei ole kertynyt alle kovinkaan montaa. Ihanaa kesää sinullekin, muista nauttia ja rentoutua!

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.