Lääketiede  •  17.08.2021

Lääkiksen valmennustestaajat: Ella Mattila

Mä oon Ella ja 18 vuotta ja oon kotoisin Lahesta. Mulla pyörähtää neljäs lukiovuosi käyntiin elokuussa ja samalla alkaa jo preppaus tulevaa pääsykoekevättä varten. Mun tarkoitus on siis hakea keväällä 2022 yleislääketieteelliseen ja pääsykokeiden kautta, sillä lukion aikana suunnitelmat jatko-opintojen suhteen vaihtui monesti niin oikeita aineita todistusvalintaa varten en pysty kirjoittamaan.

Hakuprosessia helpottaakseen sain onneksi aivan ihanan yhteistyökumppanin Valmennuskeskuksen, jonka ansiosta uskon, että mun mahikset päästä lääkikseen Ekalla kerralla on hyvät. Totta kai se riippuu omasta ahkeruudesta ja panostuksesta, mutta uskallan väittää, että tuleva valmennuskurssi tulee olemaan iso apu. Ja jos faktoja katsotaan lähes jokainen lääkikseen pääsykokeiden kautta päässeistä on käynyt jonkun valmennuskurssin.

Miksi juuri lääketieteellinen? Lääkärin ammatti on ollut pikkutytöstä asti mun unelma muiden unelmien rinnalla. Ja nyt lukioaikanakin urasuunnitelmat ovat vaihtuneet tiuhaan. Viimeisin ja ehkä ratkaisevin päätös oli selän loukkaantuminen, jolloin sain sanoa hyvästi tanssijan ammatille ja tilalle ottaa jokin muu unelma. Olen siinä mielessä kiitollinen, että mulla ei ikinä ole vaihtoehdot loppumassa, sillä niin moni asia kiinnostaa minua. Mutta suurin sydän sykkii kuitenkin lääkärin ammatille ja toisten auttamiselle. Lääketieteellisen uramahdollisuudet ja mahdollisuudet kehittyä kiehtovat.

Mulle vahvimpia aineita on biologia. Ihan vain sillä perusteella, että se kiinnostaa eniten. Kaikki matematiikka, kemia, fysiikka ja biologia ovat minulle helppoja ja pärjään niissä, jos vaan jaksan ylläpitää motivaatiotani. Josta päästäänkin hakuprosessin vaikeimpaan osuuteen motivaation ja jaksamisen ylläpitoon. Minulla on usein monta rautaa tulessa ja paljon asioita tehtävänä ja jaksaminen on tapana hiipua, kun päivästä toiseen ahertaa eikä osaa nollata.

Seuraa Instagramissa Ellan matkaa lääkikseen!

Lääkikseen 2022.

Lääkiksen valmennustestaajat

Tässä blogisarjassa lääketieteen valmennustestaajat esittäytyvät ja kertovat omasta hakuprosessistaan. Blogikirjoitukset tarjoavat vertaistukea ja aitoja kokemuksia lääkiksen hakuprosessista.