Lääketiede  •  28.08.2021

Lääkiksen valmennustestaajat: Vilma Tauriainen

Mun nimi on Vilma, ja olen yksi lääkiskurssien valmennustestaajista. Olen 18-vuotias abiturientti, ja syksyllä alkaakin minun neljäs lukiovuoteni. Osallistun Lääkis Online Tammikuu 2022, Abi Kemia Koti 2021-2022 ja Bilsanetti 2021 -kursseille. Olen jo kirjoittanut lyhyen espanjan ja kemian, jonka käyn korottamassa syksyllä sekä niiden lisäksi minulla on vielä biologia, keskipitkä ruotsi, ja viimeiselle kirjoituskerralle ensi keväälle jäävät fysiikka, pitkä matematiikka, pitkä englanti ja äidinkieli.

Haen siis yleislääkikseen, 1. hakukohteena todennäköisimmin joko Tampere, Kuopio tai Oulu. Opiskelukaupungilla ei ole minulle niin suurta merkitystä kuitenkaan, minulle on kaikista tärkeintä päästä opiskelemaan, ja sinne, mistä koulupaikkaa tarjotaan, sinne olen myös valmis lähtemään! Ensisijaisesti ajatuksena on hakea lääkikseen pääsykokeen avulla. Koska valmistun vasta ensi keväänä, on tämä siis ensimmäinen hakukertani. Se on todella jännittävää, sillä on paljon uutta ja aivan todella paljon opiskeltavaa. Lääketieteestä olen kiinnostunut siksi, koska haluan auttaa ihmisiä sekä ihmisen anatomia kiinnostaa minua. Olen jo yläasteelta asti tiennyt, että haluan isona lääkäriksi. Haluan tehdä sellaista työtä, jolla voin auttaa merkittävästikin jonkun ihmisen elämää.

Uskon hakuprosessissa haastavinta olevan ajankäyttö ja opiskelumotivaation takaisinsaaminen vaikeana päivänä. Hieman ehkä jopa hävettää sanoa tuo ääneen, mutta tiedän, etten ole ainut, joka kamppailee motivaatio-ongelmien kanssa. Olen itse hyvin menevä ihminen, ja minulla on koulun lisäksi paljon muitakin tärkeitä, aikaavieviä asioita. Aikataulutus tulee siis varmasti olemaan minulla yksi suurimmista haasteista, mutta eiköhän siitäkin selvitä. Siihen ja hyvän opiskelumotivaation ylläpitoon koen tarvitsevani eniten tukea. Se on vain fakta, ettei joka ikinen päivä motivaatio voi olla se täysi kymppi, ja se on aivan normaalia!

Eniten odotan kursseilta oivalluksia ja ahaa-elämyksiä. Odotan, että löytäisin ehkä itselleni jonkin uuden opiskelutekniikan. Mafykebi-aineista minulle helpon on varmaankin biologia. Myös siksi, että se on aina ala-asteelta asti ollut suosikkini, mutta myös siksi, että rakastan tehdä visuaalisesti kauniita muistiinpanoja, koska opin niiden avulla. Sekä biologia näistä aineista liippaa eniten lääketieteen läheltä, ainakin ihmisbiologian osalta.

Seuraa Instagramissa Vilman matkaa lääkikseen tileillä @vilmatauriainen ja @valkotakkihaaveena!

Lääkikseen 2022.

Lääkiksen valmennustestaajat

Tässä blogisarjassa lääketieteen valmennustestaajat esittäytyvät ja kertovat omasta hakuprosessistaan. Blogikirjoitukset tarjoavat vertaistukea ja aitoja kokemuksia lääkiksen hakuprosessista.