Lääketiede  •  20.08.2021

Lääkiksen valmennustestaajat: Neeta Perkkiö

Mää oon Neeta, 22-vuotias lääketieteen opiskelijan paikkaa havitteleva oululainen. Tulevana syksynä osallistun Lääkis syyskuu Oulu 2021-2022 -lähikurssille. Haen opiskelemaan yleislääketieteen puolelle ja opiskelukaupunkeina ensisijaisesti eniten kiehtovat Oulu, Kuopio ja Tampere. Opiskelemaan pyrin pääsykoeväylää pitkin.

Kevään 2022 pääsykoe tulee olemaan mun kohdalla toinen, mutta ensimmäinen niin sanottu “oikea” hakukerta. Kuluneena keväänä kävin jo tutustumassa pääsykokeessa koetilanteeseen, jotta toivon mukaan ensi vuonna voisin keskittyä täysillä kokeen tekemiseen enkä enää niinkään turhaan stressaamiseen.

Tulevassa hakuprosessissa hankalinta uskon olevan motivaation säilyttäminen sellaisinakin hetkinä, kun fysiikan laskut tökkivät vielä kymmenennen laskukerran jälkeen tai kun biologian lukeminen turhauttaa. Koen että erityisesti sellaisina hetkinä on tärkeää palata omien tavoitteiden äärelle ja jaksaa vaikeuksista huolimatta ponnistella kohti omia unelmia.

Lääketieteessä eniten kiehtoo erilaisten anatomisten rakenteiden muodostamat suuret kokonaisuudet ja niiden muodostama ihmiskehon toiminta. Lääkärin ammatissa puolestaan eniten kiinnostaa työn monipuolisuus ja työllistymismahdollisuuksien laaja kirjo. Tulevaa ammattia ajatellen mulle tärkeitä kriteerejä on aina ollut erityisesti ihmisten kanssa työskentely ja käytännönläheisyys.

Olen ollut kiinnostunut lääketieteestä ja lääkärin ammatista jo esiteini-ikäisestä saakka. Valehtelisin, jos väittäisin etteivät sairaalasarjat ole heittäneet bensaa liekkeihin. Lääkishaaveet tuntuivat aina kuitenkin tosi kaukaisilta haaveilta, joten sysäsin ne kerta toisensa jälkeen pois mielestä. Pitkään ajattelin ettei musta ole lääkishakuprosessiin, koska en ole stereotyyppinen kymmenen L:n lääkishakija. Lukiossa opiskelinkin vain pakolliset luonnontieteiden kurssit ja yhteishaun hakutoiverivi muistutti huomattavan paljon lottoriviä. Kirjoitin ylioppilaaksi keväällä 2019 ja lukion jälkeen päädyin opiskelemaan ykkösvaihtoehtooni suuhygienistiksi.

Parin vuoden opintojen jälkeen tajusin, että lääketiedettä sisältäneet perusopinnot olivatkin oman alan opintoja kiinnostavampia ja palo lääkärin ammattia kohtaan oli kasvanut entistä suuremmaksi. Lopetin haaveilun ja päätin; musta tulee lääkäri.

Seuraa Instagramissa Neetan matkaa lääkikseen tileillä @neetalinnea ja @ateenastudies, sekä TikTokissa tilillä @neetalinnea.

Lääkikseen 2022.

Lääkiksen valmennustestaajat

Tässä blogisarjassa lääketieteen valmennustestaajat esittäytyvät ja kertovat omasta hakuprosessistaan. Blogikirjoitukset tarjoavat vertaistukea ja aitoja kokemuksia lääkiksen hakuprosessista.