Lääketiede  •  31.08.2021

Lääkiksen valmennustestaajat: Kata

Mun nimi on Kata ja olen vuoden 2015 ylioppilas ja lukiosta valmistumisen jälkeen lähdin innoissani opiskelemaan fysiikkaa Jyväskylän Yliopistoon. Tajusin kuitenkin jo heti ensimmäisen vuoden aikana, ettei fysiikan opiskelu innostanut minua tarpeeksi ja jäin katumaan etten ollut hakenut hammaslääketieteelliseen, joka oli ollut se alkuperäinen unelmani. Fysiikan opintojen myötä kaipasin ihmisläheisempään ammattiin ja nautin suunnattomasti sivuaineena opiskelemistani biologian kursseista.

Ensimmäisen vuoden jälkeen jätin siis fysiikan opinnot tauolle ja vietin seuraavat muutamat vuodet työelämässä miettien lääkikseen hakemista. En kuitenkaan saanut aikaiseksi panostaa pääsykokeisiin kunnolla kuin vasta keväällä 2019, jolloin istuinkin koko kevään kirjastolla ”aamusta iltaan”. Opiskelutekniikkani olivat kuitenkin puutteelliset ja tehottomat, ja tunsin olevani hukassa ilman valmennuskurssia. Sen jälkeen olen töiden ohella opiskellut matemaattis-luonnontieteitä avoimen yliopiston puolella ja välillä jopa suunnitellut pääaineen vaihtoa fysiikalta biologialle, ja käynyt vain nopeasti pyörähtämässä muutaman kerran lääkiksen pääsykokeessa.

Tänä vuonna tein kuitenkin päätöksen omistaa tulevan lukuvuoden valintakokeeseen valmistautuen, sillä hammaslääkärin ammatti on ollut unelmani jo lukioon hakiessani. Lääkärin ammatista muistan unelmoineeni ensimmäisen kerran jo ala-asteella, ja muistan suunnitelleeni meneväni kirjastoon opiskelemaan ihmisen anatomian latinaksi (se jäi tekemättä – onneksi!). Vahvuuteni hakuprosessissa on pitkäjänteisyys ja aito kiinnostus matemaattis-luonnontieteitä kohtaan, ja heikkouteni se etten aina usko itseeni ja luota taitoihini.

Odotan todella innolla Valmennuskeskuksen valmennuskurssia ja sen tuomaa opiskeluiden rytmittämistä! Aloitan opiskelut Lääkis Online Syyskuu -kurssilla, joka jatkuu aina toukokuun pääsykokeeseen asti. Toivottavasti saisin ensi kesänä ottaa vastaan unelmieni opiskelupaikan hammaslääketieteellisestä!

Seuraa Instagramissa Katan matkaa hammaslääketieteelliseen!

Lääkikseen 2022.

Lääkiksen valmennustestaajat

Tässä blogisarjassa lääketieteen valmennustestaajat esittäytyvät ja kertovat omasta hakuprosessistaan. Blogikirjoitukset tarjoavat vertaistukea ja aitoja kokemuksia lääkiksen hakuprosessista.