Lääketiede  •  30.08.2021

Lääkiksen valmennustestaajat: Julia Peltola

Hei olen Julia Peltola, 17-vuotias lukiolainen pääkaupunkiseudulta. Osallistun Lääkisnetti koti kurssille. Odotan kurssilta järjestelmällistä tapaa saada kaikki tarvittavat asiat opiskeltua ennen koetta.

Opiskelen Ressun lukiossa International baccalaureate -linjalle. IB-linja tarkoittaa sitä, että kaikki aineet lukuun ottamatta suomenkieltä opiskellaan englanniksi. Opinnoissa käytetään myös eri opetussuunnitelmaa ja loppukokeet ovat erilaiset kuin kansallisen lukion ylioppilaskirjoitukset.

Aion kirjoittaa suomen kielen, englannin kielen, matematiikan, kemian, bilsan ja fysiikan, joista viimeiset kolme ovat niin sanottuja higher level aineita eli niitä on useampi kurssi. Valmistun keväällä 2022 ja tavoitteeni on pyrkiä suoraan yleis lääkikseen. Haen ensisijaisesti todistuksella sillä Ib kokeiden jälkeen on vain muutama viikko lääkiksen pääsykokeeseen, mutta aion myös ehdottomasti kokeilla taitojani pääsykoe reitin kautta.

Olen aina ollut kiinnostunut luma-aineista ja niiden teoreettisesta osaamisesta. Etenkin biologia ja kemia kiinnostavat minua nykyään. Uskoisin lääkiksen olevan hyvä vaihtoehto, jossa nuo yhdistyvät. Lisäksi haluaisin tulevaisuuden työn olevän käytännöllistä ja tarpeeksi haastavaa. Haluan tulevaisuudessa voida auttaa ihmisiä ja voida ymmärtää kehon toiminta yksityiskohtia myöten. Teen myös IB-linjan extended essay:tä lääkeaineista sekä biologian internal assignmenttia ihmisen biologiaan liittyen, joten minulla on jo kokemusta pidempien akateemisten tekstejen lukemisesta ja kirjoittamista, josta tulee olemaan apua opiskeluaikana alasta riippumatta.

Arkeni on usein kiireellistä kilpaurheilun ja muun ohjelman takia, joten uskon lääkisnetistä olevan eniten hyötyä aikatauluttamisen suhteen. Vaikka kaiken urheilun ohella minulla on ollut tarve aikataulujen tekemiseen, niissä pysyminen tuottaa ajoittain haastetta ja se että on selkeä alusta, jossa opiskella ja kertailla antaa hyvän työkalun ajanhallintaan. Myös suomenkieliset materiaalit auttavat minua oppimaan suomenkieliset termit sillä koulussa opiskelen lähinnä englanniksi. Näinpä jos en pääse IB-todistuksella minun tulee osata kaikki samat asiat myös suomeksi. lisäksi uskon kaksikielisyyden auttavan oppimaan ja sisäistämään asiat vielä täysivaltaisemmin.

Haluan opiskelujen myötä näyttää, että lääkikseen pääseminen on mahdollista myös kiireellisestä aikataulusta huolimatta ja se että haluaa lääkikseen tai muuhun hakupainotettuun opiskelupaikkaan ei tarkoita sitä että koko elämän tulee pyöriä vain ja ainoastaan lukemisen ympärillä. Myös lepo ja muu elämä on aivan yhtä tärkeää.

Seuraa Instagramissa Julian matkaa lääkikseen!

Lääkikseen 2022.

Lääkiksen valmennustestaajat

Tässä blogisarjassa lääketieteen valmennustestaajat esittäytyvät ja kertovat omasta hakuprosessistaan. Blogikirjoitukset tarjoavat vertaistukea ja aitoja kokemuksia lääkiksen hakuprosessista.