Lääketiede  •  21.08.2021

Lääkiksen valmennustestaajat: Hanna Jestola

Moikka, olen Hanna, 19 -vuotias hammaslääketieteellisestä haaveileva nuori naisen alku. Valmistuin tänä keväänä ylioppilaaksi ja aloittelen ihka ensimmäistä välivuottani jännittynein mielin. Toimin tulevana vuonna Valmennuskeskuksen valmennuskurssi testaajana, osallistuen Online syyskuu 2021-2022 kurssille, joten pääsette seurailemaan arkeani säännöllisesti täältä blogin puolelta sekä Instagramista.

Kiinnostus lääketiedettä kohtaan on ollut minulla jo pienestä asti. Yläaste ikäiseksi asti unelmoin eläinrakkaana ihmisenä eläinlääkärinä työskentelystä, mutta yläasteen ja lukion aikana kiinnostukseni alkoi suuntautua enemmän ihmislääketieteen puolelle. Lääketieteessä minua kiehtoo erityisesti ihmiskehon monipuolisuus ja ihmeellisyys sekä uskomattomat, reaaliaikaisesti kehittyvät hoitomenetelmät erilaisia sairauksia vastaan. Lisäksi halu auttaa ja päästä hyödyntämään ongelmanratkaisua työssä ovat ohjanneet minut lääketieteen pariin. Erityinen innostus hammaslääketiedettä kohtaan heräsi minulla vasta abivuoden syksynä, kun tutustuin alaan tarkemmin. Olen aina nauttinut pikkutarkasta työskentelystä sekä käsitöistä, minkä vuoksi lääketieteen hienouden ja käsityöammatin yhdistelmä, hammaslääkäri alkoi tuntua omalta alaltani.

Hakutaipaleeni hammaslääketeiteelliseen tiedekuntaan alkoi tänä keväänä, kun lähdin metsästämään paikkaa todistus- sekä pääsykoeväylän kautta. Noh, kuten arvata saattaa jäi ensimmäinen kerta vain yritykseksi jäädessäni todistusvalinnassa varasijojen ulkopuolelle ja pääsykoeväylässä varasijalle 24. Vaikka olenkin erityisesti pääsykokeen kautta lunastamaani sijoituukseen tyytyväinen, on vielä paljon töitä edessä, jotta se tärkein – eli unelmien koulupaikka – minulle napsahtaisi.

Aion tulevana vuonna maksimoida mahdollisuuteni sisäänpääsyyn pyrkimällä jälleen sekä todistusvalinnan että pääsykokeen kautta. Fokukseni on kuitenkin ensi haussa enemmän pääsykoeväylässä, silllä koen sen itselleni suotuisammaksi.Todistukseni koostuu tällä hetkellä kemian laudaturista, biologian, pitkän matematiikan sekä fysiikan eximioista ja äidinkielen sekä keskipitkän ruotsin magnoista. Näistä pyrin korottelemaan ainakin äidinkielen ja ruotsin eximiaan sekä biologian laudaturiin.

Uskon tulevana hakuvuonna itselleni suurimmaksi haasteeksi osoittautuvat vapaa-ajan ja opiskelun erottamisen, sillä olen taipuvainen innostuessani venyttämään opiskelupäiviä jopa kohtuuttoman pitkiksi, jolloin aikaa palautumiselle ei juurikaan jää. Liiallisesta opiskelusta kärsii lisäksi se tärkein eli tehokkuus, minkä vuoksi pyrinkin kiinnittämään tähän tulevana vuonna erityisesti huomiota.

Tervetuloa seurailemaan arkeani!

Seuraa Instagramissa Hannan matkaa hammaslääketieteelliseen!

Lääkikseen 2022.

Lääkiksen valmennustestaajat

Tässä blogisarjassa lääketieteen valmennustestaajat esittäytyvät ja kertovat omasta hakuprosessistaan. Blogikirjoitukset tarjoavat vertaistukea ja aitoja kokemuksia lääkiksen hakuprosessista.