Lääketiede  •  28.05.2024

Lääketieteen pääsykoe 2024 ja Riikan fiilikset kokeen jälkeen

Lääketieteen pääsykoe 2024 on nyt ohi! Riikka kertoo blogissa fiilikset kokeen jälkeen ja miten lääketieteen valmennuskurssi toi varmuutta isoon urakkaan.

Luku-urakasta palautuminen

Niin vain se hakuvuosi on saatu purkkiin ja koe on jo takana päin. Halusin tulla teille myös tänne blogin puolelle kertomaan millaiset fiilikset jäi tästä kokeesta.

Olin varautunut kamalaan jännitykseen ja että kokeen alettua unohtaisin tyystin kaiken. Tilanne oli kuitenkin erilainen. Maltoin pitää ennen pääpäivää kaksi kokonaista vapaata mikä oli super hyvä. Lomailin myös ulkomailla 2 viikkoa juuri ennen pääsykoetta, mikä myös auttoi palautumaan.

Harjoituskokeista varmuutta

Tänä hakuvuonna olin tehnyt todella paljon Valmennuskeskuksen harjoituskokeita. Heidän harjoituskokeet oli todella eri tyyppisiä, eli pääsin testaamaan toden teolla sitä omaa osaamista ja ajanhallintaa. Tämän ansiosta kokeen alettua tiesin heti, mitä tehdä.

Olin jo kevään aikana luonut itselle hyvin vahvan rutiinin näiden harkkakokeiden aikana, miten lähtisin purkamaan pakkaa. Silmäilyä, merkitsen ylös ns. varmat tehtävät ja ei niin varmat ja lähdin töihin. Tarkoituksena oli lähteä haalimaan heti ne varmat pisteet kasaan.

Tyhjän paperin syndrooma

Yleensä mulla on ollut se ongelma, että kun kohtaan fysiikan tai kemian isot ja vaativat tehtävät (varsinkin jos se on itselle inhottava aihe alue, apua) en uskalla lähteä edes yrittämään. Tämän seurauksena vastauspaikalla näkyy vain valkoista ruutua.

Syksyllä 2023 otettiin härkää sarvista ja lähdettiin ihan urakalla harjoittelemaan näitä soveltavia tehtäviä. Tämä oli iso ja ratkaisevaa tekijä itselle tässä haussa. Vaikka se tuntu sillon todella pahalta ja inhottavalta, vein itseni todella mukavuusalueen ulkopuolelle. Se kannatti. Se todellakin kannatti!

Harjoiteltiin paljon eri tyyppisiä ja tasoisia tehtäviä Valmennuskeskuksen opettajien kanssa. Näin ollen itse pääsykokeessa tämän tyyppiset tehtävät ei tuntuisi niin pahoilta. Tää oli super hyvä taktiikka. Kiitokset mun opettajille.

Vuoden 2024 pääsykokeessa huomasinkin tämän seurauksena kuinka uskalsin lähestyä rohkeammin näitä itselle vaikeimpia ja epämielyttäviäkin tehtäviä.

Miten se lääketieteen pääsykoe sitten meni?

Tästä kokeesta jäi kokonaisuudessa niin hyvä fiilis. Olen todella ylpeä itsestäni ja kuinka pystyin antamaan nyt kaikkeni. Osasin olla rentona ja uskaltaa rohkeasti yrittää ja luottaa omaan osaamiseen.

Mitä kokeen vastauksiin tulee. Olen päättänyt etten halua mennä katsomaan hvp (hyvän vastauksen piirteet) vaan jään odottamaan kesään kunnes tulokset julkaistaan. Lupaan kuitenkin pitää teidät kartalla, kuinka käy.

Nyt jään lomalle lukemisesta. Eli oon laittanut kaikki materiaalit kaappeihin piiloon ja aion nyt vain nauttia näistä ihanan lämpöisistä keleistä.

Nauttikaa tekin kesästä ja muistakaa lomailla! 🙂

t. Riikka

Lääkikseen 2025?

Tavoitteletko paikkaa lääkiksessä 2025? Kursseillamme opit ymmärtämään teoriat syvällisesti, saat henkilökohtaista tukea ja vastauksia kysymyksiisi ammattitaitoisilta opettajiltamme sekä valmiin aikataulun luku-urakkaa ja ajanhallintaa helpottamaan.

Uskomme vahvasti lääketieteen lähi- ja etäopetuskurssiemme laatuun ja tehookkuuteen. Markkinoilla olevista valmennuskurssijärjestäjistä vain me tarjoamme sinulle tyytyväisyystakuun!

Riikka N.

Moikku! Oon Riikka ja ikää mittarista löytyy 27v. Olen kolmen pienen pojan äiti, kokki, PT, ompelija sekä jokapaikan höylä! Opiskelen lääkikseen haun ohella muotisuunnitteljan opintoja. Mun matkassa päästään seuraamaan kuinka yhdistän äitiyden-opiskelut-työelämän. Helppoa se ei aina ole. Tuu seuraa mun matkaa kohti unelmia. 

Päivitän Tiktok:iin sekä Ig:seen tilille @studyriikka.