Lääketiede  •  24.05.2021

Lääketieteen kandidaatti ja kesäloma

Toisen vuoden viimeinen jakso on nyt taputeltu ja meistä tuli (kunhan tentti meni läpi) lääketieteen kandidaatteja. Ei tätä fiilistä voi oikein edes sanoin kuvailla. Ihan hullua, että 2 vuotta on jo kulunut eli kolmasosa lääkiksestä jo takana.

Niin kuin aikaisemmin jo puhuin, oli tämän vuoden viimeinen jakso lopulta ennalta ajateltua mielenkiintoisempi ja mukavampi. Myös tentti erosi aikaisemmista siinä mielessä, että siinä sai käyttää Moodlen materiaaleja yms. Tämän vuoksi arvostelussa otetaan kuulemma huomioon enemmän se, että vastauksesta näkyy oppilaan ymmärrys asiasta, ei pelkästään faktatiedot. Pidin tästä tentistä todella paljon, sillä siinä oikeasti näki oman osaamisensa ja pääsi soveltamaan oppimiaan asioita nippelitietokysymysten sijaan. Nyt sitten vain odotellaan tentin tuloksia.

Itselläni tämä kesä taitaa mennä aiemmista poiketen ilman kunnollista kesätyötä. Päätin lopulta pitää vapaamman kesän, sillä tämä taitaa olla viimeinen mahdollisuus siihen. Ensi vuoden jälkeen olen jo amanuenssi, ja silloin pääsen työskentelemään paremmin esimerkiksi sairaalaan.

Ohjelmaa minulta ei kuitenkaan tule puuttumaan, sillä esimerkiksi nyt seuraavien viikkojen aikana olen valvomassa eri alojen valintakokeita. Ensimmäinen valvottavani koe on itseasiassa juuri huominen lääkiksen koe ja olen innoissani tästä. Tämän lisäksi olen valvomassa mm. biolääkiksen sekä journalistiikan kokeita.

Minun olisi tarkoitus myös saada kesän aikana tentittyä valinnainen psykologian kurssini sekä saada tehtyä syväreitäni reilusti eteenpäin, fingers crossed. Tämän lisäksi olen kyllä hakenut hieman keikkatöitä terveydenhuollon alalta, mutta muuten olisi kyllä tarkoitus myös nauttia kesästä.

Tsemppiä kaikille valtavasti huomiseen koitokseen ja hyvää kesää! Muistakaa myös lomailla 😉

– Katja

Katja K.

Katja K

24-vuotias neljännen vuoden lääketieteen opiskelija Tampereelta. Vapaa-aikani kuluu kavereiden, salin, koirani ja Netflixin parissa. Tule mukaan seuraamaan matkaani unelmieni opiskelupaikassa. Lisää lääkiselämää instagramissa @katjusa1 ja @kk_studygram01