Lääketiede  •  13.01.2020

Kymmenes lukukausi

Moikka!

Lääkiksen kymmenettä lukukautta on nyt kulunut viikko. Tämä kevät tulee koostumaan monesta lyhyestä kurssista: kevään aikana opiskellaan keuhkotaudit, ihotaudit, allerkologia, silmätaudit, perinnöllisyyslääketiede sekä yleislääketiedettä. Kurssimme on jaettu moneen eri ryhmään, joilla kullakin kyseiset kurssit ovat hieman eri aikoihin. Itse olen ryhmässä, jolla kaikki kurssit ovat peräkkäin ja opetus minun ryhmälläni loppuu jo maaliskuun lopulla. Toisilla ryhmillä opetus loppuu vasta toukokuussa ja kevään aikana on useamman viikon taukoja opiskelusta.

Kevään jälkeen, kun kaikki kurssit on suorittanut hyväksytysti, saamme viidennen vuoden oikeudet, mikä tarkoittaa oikeutta työskennellä terveyskeskuslääkärinä. Tällä hetkellä neljännen vuoden lääketieteen kandin oikeuksillahan on vasta oikeutettu työskentelemään sairaalan tai terveyskeskuksen vuodeosastolla, mutta ei tekemään vastaanottotyötä terveyskeskuksissa.

Viime viikko ja tämä viikko on kulunut luentojen merkeissä. Kaikki keuhko, allerkologian- ja ihotautien luennot luennoidaan nyt kahden viikon aikana, ja sen jälkeen on enää kliininen harjoittelu jäljellä. Itse suuntaan Poriin hajautukseen seuraavaksi kahdeksi viikoksi, jonka aikana keuhkotautien ja ihotautien kliininen opetus tulee suoritettua. Melko lyhyitä kursseja siis kyseessä.

Tässä keväässä on kivaa myös se, että kaikki tentit tulee olemaan sähköisiä tenttejä, ja ne saa suorittaa omaan tahtiin. Jokainen voi siis varata ajan sähköisen tentin tilasta silloin, kun kokee, että on itse valmis tekemään tentin. Itse koen tämän toimivaksi, kun ei tarvitse odotella yhteistä tentti päivää tai vaihtoehtoisesti voi vielä tarvittaessa kertailla lisää, jos ei olekaan valmis vielä suorittamaan tenttiä.

Odotan kevättä paljon, sillä paljon hyödyllisiä asioita tulen oppimaan tämän kevään aikana. Omalta osaltani kevät päättyy yleislääketieteeseen, joka sisältää kahden viikon terveyskeskusharjoittelun. Tämä on varmasti todella opettavaista terveyskeskustyötä ajatellen, kun näkee oman tason ja sen mitä asioita pitää vielä kertailla ennen, kuin aloittaa työt terveyskeskuslääkärinä.

Kuten sanottu, ensi viikolla alkaa keuhkotautien kliininen viikko, joten niissä tunnelmissa palailen ensi viikolla.

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.