Lääketiede  •  06.11.2018

Kuulumisia

Tällä hetkellä koulussa ei ole tapahtunut mitään kovin ihmeellistä, mutta ajattelin kertoa hieman kuulumisia ja sitä mitä loppusyksy tulee vielä pitämään sisällään.

Viime viikolla minulla oli kaksi tenttiä: radiologian tentti sekä käytännöntentti nivelten tutkimisesta. Radiologian tentistä en osaa sanoa oikein muuta kuin, että omien laskujen mukaan läpi nyt ainakin pitäisi päästä. Tentissä kysyttiin ihmeellisiä nippelitietokysymyksiä, joista en koe olevan mitään hyötyä oikeassa elämässä. Toisaalta kuvat osasin mielestäni hyvin, joten saa nähdä miten se meni. Nivelten tutkimistentti meni myös hyvin ja nyt sekin on suoritettu.

Tämä viikko on lähes ”vapaa” viikko koulusta. Lainausmerkit sen takia, että koulua ei ole ollut yhtä tulevaa seminaaria lukuun ottamatta lainkaan (ja luennoille en ole mennyt), mutta toisaalta aion lukea kotona ahkerasti, joten ei tämäkään viikko mikään laiskotteluviikko tule olemaan. Mielestäni on ollut vain ihanaa, että välillä on myös aikaa omatoimiseen opiskeluun, jolloin ehtii oikeasti lukemaan rauhassa. Ja onhan kotona viltin alla teekuppi kädessä lukeminen aika ihanaa!

Laskin, että tämän viikon jälkeen minulla on enää kaksi normaalia klinikkaviikkoa tänä syksynä. Nimittäin kahden ja puolen viikon päästä menen jo amanuenssiksi kaupungin sairaalaan, ja sen jälkeen onkin kaksi kokonaista viikkoa joululomaa. Tenttejä ajatellen saattaa tulla pieni paniikki, sillä kaksi tenttiä on vielä sen jälkeen, kun aloitan kaupungin sairaalalla. Koska olen 8-16 sairaalalla, pitää minun siis vielä tämän jälkeen jaksaa lukea tentteihin. Yritän jo nyt etukäteen valmistua mahdollisimman hyvin, jotta mitään paniikkia ennen tenttiä ei tule. Ja kuten sanottu, ei siihen joululomaankaan enää paljon aikaa ole, joten kyllä vielä hetken aikaan jaksaa opiskella.

Ensi viikolla minulla on vielä yksi terveyskeskuspäivä varattuna luomien poistoon. Se tulee olemaan kolmas tänä syksynä. Kivaa, kun nyt syksyn aikana on päässyt oppimaan myös taas lisää kädentaitoja, kuten juuri luomenpoistoa ja tikkausta. Näitä taitoja tulee varmasti tarvitsemaan myöhemmin lääkärin työssä.

Nyt jatkan ortopedian lukua – tämän viikon olen varannut sen lukemiseen. Ensi viikolla jatkuu sitten taas kirurgian opiskelu ja meidän ryhmällä on vuorossa gastrologian osastoviikko.

Kivaa viikkoa!

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.