Lääketiede  •  09.08.2019

Kouluunpaluu / C5

Peruskoulutkaan eivät ole vielä Turussa alkaneet mutta me, tuoreet kolmannen vuoden lääketieteen opiskelijat, olemme jo palanneet opintojen pariin. Viimeinen lukukausi preklinikassa käynnistyi kuluvan viikon maanantaina, eli toisin sanoen viikko on jo tätä syyskautta eletty! Eräs luennoitsijakin kysyi huvittuneena, kuten kaikki tuttunikin kertoessani koulun jo taas alkavan, ”mitä teillä luennot jo näin aikasin alkaa?”.

Eipä siinä, mun mielestä on ainakin ollut kiva palata normaaliin arkeen, Turku-kotiin (ehdin olla kesällä kaksi ja puoli kuukautta kokonaan täältä poissa! siitä lisää ensi kerralla) ja lääkisopintoihin. Oonhan mä tästä opiskeluajasta tosi paljon nauttinut kuten Turussa asumisestakin. Ja tietenkin on ihanaa taas nähdä kaikkia kurssilaisia ja kaikkein eniten olen odottanut sitä että saan taas viettää aikaa kavereideni kanssa päivittäin

Mitä siis on luvassa? Syksy alkaa muutamalla samanaikaisella kurssilla heti kättelyssä. Meillä on käynnissä sekä laboratoriolääketieteen kurssi, psykiatrian ykköskurssin, yleisen propeudetiikan, kliinisen farmakologian ja yleisen vuorovaikutusopin yhdistävä kliinisen lääketieteen perusteet -kurssi että virkamiesruotsin kurssi skärgårds medicin och kultur. Kuulostaa aikamoiselta setiltä ja alan itsekin vasta todenteolla sisäistämään mikä asia kuuluu mihinkin.

Käytännössä siis valmistumme klinikkaan siirtymiseen. Harjoitustöissä mm. harjoittelemme verinäytteenottoa (vaikka itsellenihän se on kesätöistä jo tuttua), infuusioiden ja injektioiden laittamista, statuksen ja anamneesin ottamista sekä reseptin kirjoittamista. Lisäksi opimme käytännön työhön liittyviä seikkoja. Tämän kokonaisuuden jälkeen on vielä C-kutosta ennen mikrobiologian kurssi mikrobit ja ihminen. Ja sitten vuosi jo vaihtuukin ja klinikka starttaa sisätautien kurssilla.

Opiskelun lisäksi syksyllä on tiedossa paljon kaikkea kivaa muutenkin! Meillä on heti reilun kuukauden päästä kurssimatka Pietariin, saamme tänä vuonna lomailla viikon syyslomalla ja myöhemmin syksyllä vietämme myös yleislääketieteen ja hampaan yhteiskurssin hautajaisia (kurssit erkanevat tässä vaiheessa omille teilleen, tähän asti olemme lukeneet paljolti samoja kursseja) ja kilistelemme kandinarvolle. Toki kaikki perinteiset tapahtumat kuten fetusten vilinät, beach party ja esimerkiksi lääketiedepäivät tulevat taas tänäkin vuonna.

Uskon, tunnen ja odotan että tästä tulee ihan mahtava lukuvuosi! En kovin montaa kertaa elämässäni ole ollut näin innoissani ja onnellinen kouluunpaluusta 😀 Mutta mielelläänhän sitä tekee sellaista mistä pitää.

Tsemppiä tulevaan syksyyn!

-Anna

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu 🙂