30.12.2019

Kooste syyslukukaudelta

Syyslukukausi hujahti ohi nopeammin kuin olisin voinut kuvitella, ja päädyin tarkastelemaan kameran rullaan tallentuneita projekteja, luonnoksia ja kurssitöitä. Kaikenlaista sitä ehtiikin saada muutamassa kuukaudessa aikaiseksi!

Yksi syksyn työläimmistä ja mieleenpainuvimmista kursseista oli puurakenteisen saunan suunnittelukurssi, joka toteutettiin parityönä. Opin vihdoin kunnolla käyttämään AutoCAD- sekä ArchiCAD-ohjelmia, ja pääsin myös hieman treenaamaan Photoshop-taitojani. Kurssi oli todella työntäyteinen, mutta opin myös valtavasti uutta. Ajankäytöllisesti kurssi oli haastava, sillä varsinkin loppua kohden tekemistä oli jäljellä vielä enemmän kuin oma aikataulu olisi sallinut. Loppupalautteen jälkeen oli todella helpottunut olo, vaikka usein jää tunne, että olisi pitänyt tehdä enemmän.

Saunan suunnittelukurssin lisäksi oli tietenkin myös muita tenttejä ja palautuksia, jotka täytyi saada hoidettua. Tasapainottelu kurssitehtävien ja muuten mielekkään arjen välillä oli koetuksella, mutta jokaisen kokemuksen jälkeen on hieman viisaampi, tai ainakin näin haluan ajatella.

Ensimmäinen periodi tuntui kestävän ikuisuuden, mutta toisaalta pari kuukautta meni aivan silmänräpäyksessä. Ehdin omien kurssieni suorittamisen lisäksi olemaan tutor- eli ISO-toiminnassa mukana, ja oli varsinkin lukuvuoden alussa hauskaa päästä opastamaan fukseja paikasta toiseen. ISO-henkilöt pääsevät myös järjestämään fukseille kaikenlaisia tapahtumia, ja sitä kautta muistelemaan omaa fuksivuottaan kulissien takaa.

Kovin kauaa ei saunan suunnittelun jälkeen ehtinyt hengähtää, sillä toisen periodin kurssien palautukset alkoivat lähestyä uhkaavasti. Yksi haastavimmista kursseista oli yhdyskuntasuunnittelun ensimmäinen kurssi, jonka tehtävänantona oli suunnitella ja toteuttaa asemakaava. Yhdyskuntasuunnittelu oli meille kaikille aivan uutta, mikä toi toki oman haasteensa tehtävän toteuttamiseen. Asemakaava toteutettiin sekä ryhmä- että yksilötyönä.

Toisen periodin aikana saimme myös jokainen 3D-mallintaa ja -tulostaa erilaisen talon viimeisen sadan vuoden ajalta. Sain arvonnassa Louis Kahnin suunnitteleman Fisher Housen, jonka mallintamisen teki haastavaksi ulkoseinien puupanelointi ja kivitekstuuri. Analysoimme talojen pohjapiirroksia ja teimme niistä leikkauksia, jotka esittelimme lopuksi pienryhmissä.

Edellä mainitut kurssityöt olivat vain pieni osa kaikista niistä tehtävistä, jotka sain toteutettua tänä syksynä. Kokonaisuutena voisin sanoa, että opin syyslukukauden aikana hurjan paljon. Kurssit olivat haastavia ja aikaa vieviä, mutta koen päässeeni syventymään alaan eri tavalla kuin esimerkiksi fuksivuoden aikana. Odotan innolla kevätlukukautta, mutta olen myös erittäin kiitollinen hyvin ansaitusta levähdystauosta tässä välissä.

Laura V.

Olen 23-vuotias toisen vuoden arkkitehtiopiskelija Aalto-yliopistosta. Opiskelun ohella tykkään viettää aikaani urheillen, lukien ja ystävien seurassa. Myös askartelu ja maalaus ovat lähellä sydäntäni.

Tänä syksynä tavoitteeni on kirjoitella pääsykoekeväästä, kokemuksistani valmennuskurssilta ja arkkitehtiopiskelijan arjesta. Arkipäivät menevät pitkälti kurssitöiden parissa, mutta onneksi mukaan mahtuu myös paljon naurua ja unohtumattomia kokemuksia.