Lääketiede  •  28.08.2021

Kolmas vuosi käyntiin

Heippa taas kaikki!

Tuntuupa taas oudolta alkaa kirjoittelemaan uudesta vuodesta lääkiksessä. Itsellä starttasi siis kolmas vuosi Tampereen lääkiksessä nyt kaksi viikkoa sitten, ja helpostihan se kesäloma on jo taas unohtunut. Tuntuu jotenkin niin vanhalta, kun omilla fukseillakin on nyt omat fuksit. Kaikista parasta tässä vuodessa on tulevien terveyskeskuspäivystysten lisäksi se, että yksi parhaista kavereistani pääsi sisään meille. En voisi olla ylpeämpi hänestä, kova työ todella palkitaan aina lopulta. Sisään pääsi myös yksi pikkuserkuistani, joten nyt minulla on yksi pikkuserkku kummallakin alemmalla vuosikurssilla.

Meillä kolmosilla koulu alkoi siis 16.8, ja aika lailla saman tien päästiin opiskelujen makuun. Ensimmäinen jakso meillä on Ennaltaehkäisy, jossa opiskelemme erilaisia tapoja ennaltaehkäistä sairauksia. Eniten aiheina ovat olleet mm. syövän ehkäisy, rokotukset sekä tupakoinnin vaikutus sairauksien synnyssä. Jakso on melko lyhyt, eli ensimmäinen tentti on jo parin viikon päästä. Aluksi ajattelin, etten varmaan olisi hirveän kiinnostunut aiheesta, mutta jakso on osoittautunut paljon mielenkiintoisemmaksi ja opettavaisemmaksi kuin osasin kuvitella. Aihe on myös todella tärkeä lääkärin työn kannalta, sillä kaikki sairaudet ja ongelmat jotka saadaan ehkäistyä, vähentävät sekä yksilön että terveydenhuollon kuormitusta niin taloudellisesti kuin muutenkin.

Olemme myös oppineet esimerkiksi kirjoittamaan erilaisia todistua puolustusvoimia, ajokorttia yms. varten. Jakso on valitettavasti ollut kokonaan etänä, mikä tottakai harmittaa todella paljon. Esimerkiksi gynekologinen status -ryhmätyö näytettiin koko kurssille etänä, mutta kuulemma tämä opetus on lisätty klinikkavaiheeseen, jotta varmasti pääsemme sen vielä kunnolla oppimaan. Nyt myös rokotuskattavuuden kasvaessa olemme koko ajan lähempänä lähiopetusta, ja kuulemma ensi kuun alusta lähtien pyritään takaamaan, että ainakin osa PBL-opetuksista järjestetään kaikille vuosikursseille livenä. Ehkä syksyn aikana pääsemme vihdoin palaamaan kokonaan lähiopetukseen kaiken muun paitsi massaluentojen osalta, fingers crossed.

Myös tapahtumien osalta on ollut aika hiljaista ihan ymmärrettävästi, mutta toivotaan että syksyn mittaan alkaa taas pikkuhiljaa pääsemään myös viettämään aikaa isommissa porukoissa kaverien kanssa. Pakko myöntää, että alkaa olemaan hirveä ikävä vuosikurssilaisia, en ole vielä montaa nähnyt livenä. Kyllä tämä kaikki vielä joskus loppuu ja normaali arki jatkuu.

Voisin ensi kerralla taas kertoa vähän omasta sisäänpääsy-prosessistani, eli jos tämä kiinnostaa niin stay tuned 😉

Kannattaa myös ottaa seurantaan molemmat instagram-tilini: katjusa1 ja kk_studygram98

– Katja

Katja K.

Katja K

24-vuotias neljännen vuoden lääketieteen opiskelija Tampereelta. Vapaa-aikani kuluu kavereiden, salin, koirani ja Netflixin parissa. Tule mukaan seuraamaan matkaani unelmieni opiskelupaikassa. Lisää lääkiselämää instagramissa @katjusa1 ja @kk_studygram01