Lääketiede  •  10.09.2021

Kolmannen vuoden ensimmäinen tentti

Kolmannen vuoden ensimmäinen tentti tehty ja taas olisi yksi jakso lääkiksessä pulkassa. Vaikka tämä ensimmäinen jakso olikin lyhyt, tuntuu silti oudolta että neljä viikkoa on taas jo opiskeltu. Tentti suoritettiin tällä kertaa eri alustalla, mikä aiheutti ainakin itsessä hieman jännitystä, mutta lopulta kaikki meni hyvin ja tentti oli aika helppo. Nyt vain tuloksia odottelemaan ja valmistautumaan henkisesti seuraavaan jaksoon, joka alkaa maanantaina.

Seuraavan jakson nimi/aihe on ”neste- ja elektrolyyttitasapaino”. Odotan jaksoa innolla, sillä juuri katsoin lukujärjestystä ja näin todella monta kliinistä lähiopetusta. Joillain viikoilla olen kolmenakin päivänä ihan fyysisesti kampuksella. Tuntuu jopa hieman oudolta alkaa taas käymään koulussa kunnolla. Tämän lisäksi olisi tarkoitus päästä ainakin osa tutoreista pitämään koululla, joten etäily alkaa pikkuhiljaa jäädä taakse, toivottavasti.

Ensi jaksossa jännittää varmaan eniten tulevat kanyloinnin ja katetroinnin harjoittelut. Minulle on vain kerran elämässäni laitettu kanyyli, katetria ei kertaakaan, ja tämäkin tapahtui vasta maaliskuussa, joten ihan uuden edessä ollaan. Onneksi näihin saa kuitenkin kunnon opetusta kädestä pitäen, sillä olen juuri sopimassa amanuenssi-paikkaa ensi kesälle, ja vastuulääkärin mukaan voisin päästä esimerkiksi katetria käyttämään. Tästä paikasta ja muutenkin amanuenssuurista kuitenkin enemmän sitten lähempänä.

Ensi jaksosta lähtien meillä alkaa myös ruotsin kielen opiskelu. Tämä kurssi jatkuu melkein jouluun asti, joten pidempi kurssi taas tiedossa. Maanantait muuttuvat ensi jaksossa tämän vuoksi todella pitkiksi, sillä minun ryhmälläni ruotsia on aina maanantaisin klo 13-16. Katsotaan miten ruosteessa taitoni ovat pienen tauon jälkeen. Tiedän, että ymmärrän normaalia puhetta todella hyvin, mutta itse puheen tuottaminen ja tietenkin ammattisanasto vaativat vielä paljon harjoittelua.

Nyt kuitenkin ajattelin pitää vapaan viikonlopun opiskelujen osalta, paria syvärijuttua lukuun ottamatta, joten hyvää viikonloppua kaikille!

– Katja

Katja K.

Katja K

24-vuotias neljännen vuoden lääketieteen opiskelija Tampereelta. Vapaa-aikani kuluu kavereiden, salin, koirani ja Netflixin parissa. Tule mukaan seuraamaan matkaani unelmieni opiskelupaikassa. Lisää lääkiselämää instagramissa @katjusa1 ja @kk_studygram01