Lääketiede  •  06.06.2023

Kokemuksia Lääkis Vip Online -valmennuskurssista

Moikka!

Tässä Elli syyskuun Lääkis VIP Online-kurssilta. Tulin kertomaan teille vähän ajatuksiani viimeisen vuoden ajalta lääkishausta. 🙂

Aloitettiin syyskuussa matikan opiskelulla, ja se oli tiivis ja tehokas setti. Sen jälkeen fysiikkaa ja kemiaa opiskellessa ei tullut muistaakseni kertaakaan vastaan tilannetta, jossa joku tehtävä ei laskennallisesti olisi auennut, kun laskutyypit oli tullut jo hyvin kerrattua.

Bilsasta, fysiikasta ja kemiasta oli luentoja, joiden avulla pääsi kivasti kertaamaan aiheita ja käymään koko oppimäärät läpi. Etenkin isomeria, mekaniikka sekä aktiopotentiaali tuntuvat olevan niin lujasti takaraivossa kun niitä tuli kertailtua niin monesti. 😂 Eniten pidin kertausluennoista, joissa laskettiin yhdessä samantyyppisiä laskuja mitä tämänkin vuoden pääsykokeessa lopulta oli.

Laskurutiinilla oli tänä vuonna kokeessa tärkeä rooli, koska etenkin fysiikassa oli hirveä määrä laskuja, joiden kohdalle ei ollut aikaa jäädä pohtimaan vastausta liian pitkäksi aikaa.

Luulen, että olisin lähes luovuttanut lääkisunelmani suhteen, jos en olisi saanut kaikkea tätä mitä tää kurssi antoi mulle tänä hakuvuonna. Iltaluennot rytmitti arkeani, ja vaikka ne olivatkin etänä, ne auttoivat minua pysymään aikatauluissa kiinni. Välillä tuli vaikeampia hetkiä, ja silloin Opiskelutekniikka-kurssin videoista oli apua. Myös tutoreista on aivan uskomattoman suuri apu, he antoivat vertaistukea, motivaatiota ja opetti vaikealta tuntuvia juttuja rautalangasta vääntäen mun kanssa. Tää kurssi herätti mut siihen, että tää unelma voi oikeesti olla tavoiteltavissa!

Päällimmäisenä on sellainen fiilis, että olisin voinut jatkaa vielä monta kuukautta opiskelua ja kertailua. Koe meni niin nopeasti ohi, etten ole ihan vieläkään tajunnut että tämä hakuvuosi oli jo tässä. En tiedä vielä, riittikö tämän vuoden pisteet sisäänpääsyyn. Koe jännitti ja olin nukkunut huonosti (jota osasin tosin odottaa kun tutorit olivat siitä varoittaneet), mutta uskon, että jos oikeasti paikkansa kouluun ansaitsee, yksi päivä ei tehtyyn työhön ja opittuihin asioihin voi vaikuttaa niin paljon. Jos tänä vuonna ei pisteet riitä, niin mulla on onneksi tämän vuoden ansiosta hyvä pohja ensi vuoden hakua varten. 😌

Hyvää kesää sinullekin ja kiitos kun luit! <3

– Elli

Lääkikseen 2024?

Lääketieteen valintakokeessa vaaditaan erinomaista lukion fysiikan, kemian ja biologian osaamista. Valmennuskurssillamme otat nämä haltuun huippuopettajien opetuksessa! Tutustu kursseihimme ja hyödynnä tyytyväisyystakuu!