Lääketiede  •  18.10.2017

Kohti TLRT:tä

Syysloma, mikä se on? Tänä syksynä en viettänytkään syyslomaa normaaliin tapaani, vaan muiden nauttiessa syyslomasta istuin luentosalissa SKB:n tenttipaperi nenäni edessä. Toisaalta se ei oikeastaan minua edes haitannut, sillä tämähän on se koulu, jonne halusin ja olen valmis tekemään töitä saavuttaakseni jossain kaukana tulevaisuudessa häämöttävän lääketieteen lisensiaatin arvon. Ja olihan meillä ennen tenttiä noin viikon mittainen tauko luennoista, joten ehkä sitä voisi tavallaan syyslomaksi kutsua. Tai ehkä ennemminkin lukulomaksi.

Nyt on kuitenkin aika sanoa jäähyväiset SKB:lle ja jatkaa eteenpäin matkallamme lääkäreiksi kohti TLRT:n kurssia. Ensimmäinen tenttimme solu- ja kehitysbiologiasta on siis nyt vihdoin ohi ja voin hyvällä omallatunnolla palauttaa kirjastoon lainaamani histologian ja kehitysbiologian opukset odottamaan seuraavien fetusten koetuksia ensi syksynä. Tentin tuloksia saamme tosin jännittää vielä muutaman viikon ajan, joten toivon, etten joudu hakemaan häntä koipien välissä näitä kirjoja takaisin uusintaan lukemista varten.

Näillä eväillä kohti uutta kurssia!

Seuraava kurssimme alkaa heti tähän perään ja sen aiheena on tuki- ja liikuntaelimistön rakenne ja toiminta. Pääsemme siis nyt solutason asioista vähän konkreettisempien asioiden äärelle opettelemaan eri luiden ja lihasten latinankielisiä nimiä, niveliä ja niiden liikeratoja sekä eri hermoja ja verisuonia. Tämä kurssi on varmasti todella mielenkiintoinen, varsinkin minulle, sillä ihan jo urheiluharrastuksenikin puolesta on jännittävää tietää missä mikäkin lihas sijaitsee ja osata tarkasti sanoa, että mikä lihas minäkin päivänä on jumissa. Kurssi tuo mukanaan myös kuitenkin paljon ulkoa opeteltavaa, joten se tuo opiskeluun tietenkin omat haasteensa. Eiköhän siitäkin kuitenkin selvitä.

Mukavaa syksyn jatkoa teille kaikille!

-Nina

Nina