AMK tekniikan ala  •  06.05.2019

Kohti kesätöitä

Blogi oli muutaman viikon vähän hiljaisempi kevään tenttiputken painaessa päälle, mutta nyt kun ensimmäinen vuosi on kokonaan lusittu, on aikaa palata tämän pariin. Tenteistä vaikeimmaksi osoittautui yllättäen mittaustekniikka ja lujuusopin toinen välikoe, mutta kaikki on nyt kunnialla läpäisty, ja vappuna sain oikeuden käyttää insinöörilakkia. Olen kyllä saavutuksestani ihan todella ylpeä. Kaikki tähän mennessä vaaditut kurssit suoritettu lapsiperheen arjen haasteiden keskellä!

Tänään aloitin kesätöissä haalariharjoittelijana, ja tuntui kyllä hyvältä päästä päiväksi eroon tietokoneella tehtävästä työstä. Huomasi heti, miten kroppa kiitti vuoden istumisen jälkeen. Olen kesätöissä suurella infratyömaalla, joten uskon, että harjoittelusta jää käteen paljon uutta oppia ja hyvää kokemusta jatkoa ajatellen. Oli myös ilo huomata, että harjoitteluani on oikeasti myös työpaikan toimesta mietitty. Sain kattavan perhdytyksen ja minulle oli suunniteltu osaamistani vastaavia työtehtäviä.

Jo ensimmäisenä päivänä työmaalla huomasin, miten paljon koulussa opittua voi jo haalariharjoittelussa soveltaa käytäntöön. Tässä vaiheessa onkin todella mukavaa ja ennen kaikkea innostavaa todeta, että opinnot ovat palvelleet työelämään siirtymistä jo nyt erittäin hyvin. Alan termistö on tutumpaa kuin aiemmin, ja työmaavierailuiden pohjalta turvallisuuskäytänteet ovat hanskassa. Oppimista toki riittää vielä aivan valtavasti, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä, että opinnot tarjoavat jatkossakin paljon eväitä työelämään siirtymiseen.

Tällä hetkellä tuntuu siltä, että tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti uusia haasteita, ja varmasti kesätyökuulumisia tulee blogiinkin päviteltyä sitten, kun niitä alkaa kertyä enemmän. Ulkotyöläisenä sitä tietysti toivoisi, että sää olisi mahdollisimman miellyttävä. Ainakaan viime kesän kaltaisia helteitä en mielelläni ottaisi työkaverikseni.

Hauskaa kesää ja antoisaa harjoittelua kaikille opiskelijoille!

Vili

Olen vuonna 1989 syntynyt rakennusinsinööriopiskelija Tampereen ammattikorkeakoulusta. Nautin luovasta ongelmaratkaisusta ja konkreettisesta tekemisestä, eli pääsen opinnoissani toteuttamaan itseäni erinomaisesti. Olen luonteeltani asiakeskeinen introvertti, mutta nautin kuitenkin ystävien seurasta ja hyvästä huumorista. Olen naimisissa, ja minulla on vuonna 2016 syntynyt poika. Harrastan  liveroolipelaamista ja lenkkeilyä.