Lääketiede  •  11.01.2018

Klinikka alkoi!

Hyvää uutta vuotta kaikille! Koulu alkoi tämän viikon maanantaina, joten nyt on yksi viikko koulua takana. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kurssini, Cursus Actucksen, ensimmäinen klinikkaviikko on takanapäin. Toisaalta tällä viikolla meillä oli ainoastaan luentoja, mutta ensi viikolla pääsemme vihdoin sairaalaan. Itse suuntaan muun kandiryhmäni kanssa kardiologian osastolle. Jännittävää!

Vaikka tämä viikko sisälsikin pelkkiä luentoja, on viikkoon mahtunut paljon kaikkea uutta ja kivaa. Tässä joitain poimintoja viikostani:

  • Perjantaita lukuun ottamatta kaikki luennot on pidetty T-sairaalan luentosalissa. Itselleni tämä on ainoastaan hyvä asia, sillä uusi koulumatkani on 400 metriä!
  • Saimme kandikaapit eli kaapit joissa voi säilyttää lääkärin takkia, sairaalakenkiä ym. Tosi kätevää, koska olisi aika rasittavaa kuljettaa aina takkia ja kenkiä repussa sairaalan ja kodin välillä.
  • Luennot ovat ollaan tosi kiinnostavia. Tuntuu, että luennoissa ollaan käyty paljon olennaisimpia asioita verrattuna joihinkin preklinikan luentoihin. Samassa luennossa on käyty läpi lyhyesti sairauden taustaa ja syitä, diagnostisia kriteereitä ja hoitoa. Toisaalta kaikki nämä asiat ovat tulleet jo jossain määrin preklinikan kursseissa, joten ehkä senkin takia asiat ovat tuntuneet mukavammilta opiskella.
  • Kotona olen ahkerasti yrittänyt opetella EKG:tä. Kävin lainaamassa kirjastosta kirjan: ”The only EKG-book you will ever need”. Toivon todellakin, että tuon kirjan avulla opin tulkitsemaan EKG-käyriä.
  • Minulla oli myös tapaaminen syväriohjaajani kanssa, ja tulimme siihen tulokseen, että voisin mahdollisesti aloittaa kirjoittamisosuuden kesän alussa. Jes, edistystä tässäkin asiassa (olenhan jo tehnyt syväreitä lähes kaksi vuotta ilman suurempaa edistymistä niissä)
  • Olen viikon aikana saanut myös kehitettyä itselleni stressin opiskelusta, vaikka koulua on käyty vasta viikko. Ja oikeastaan tämä stressi tuli jo siinä vaiheessa, kun koulupäiviä oli takana kolme. Tuntuu, että jokaiseen harkkaan tai luentoon on jonkinlaiset ennakkomateriaalit, jotka pitäisi ehtiä lukemaan. Lisäksi se, että olen opetellut EKG:tä, on vienyt suurimman osan illoistani. Ehkä pitäisi kuitenkin vähän hengähtää, jotta en kevään loputtua ole ihan stressaantunut.

Raskas mutta opettavainen viikko takanapäin, mutta nyt on klinikka virallisesti aloitettu. Kuten sanottu ensi viikko ollaan sairaalassa. Wish me luck!

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.