Kauppatiede  •  25.02.2018

Kirjoittamisen jalo taito

Eilen saatiin jälleen viikko pakettiin kerta heitolla. Viikon aloitus kului Singaporesa ja jälkimmäinen puolikas täällä Australiassa. Viime viikkoina oli melko kiireistä erinäköisten palautusten kanssa, joten ns. ”recess week” osui kyllä tällä kertaa oikeaan kohtaan.

Opiskelutaidot kunniaan!

Muutamia kurssitöiden palautuksia kasaantui sopivasti viime viikon alku puolelle. Osittain omaa aikaisempaa laiskuutta ja osittain deadlinet sattuivat vain olemaan päällekkäin. Tämä kuormitti tehokkaasti viikon takaista viikonloppua, joka menikin kirjoitellessa (n. 15 sivua), sekä lukiessa englanninkielisiä analyysejä. Tuli mm. ruodittua kommunikointiin liittyviä artikkeleita, opintopäiväkirjaa kirjoitettua palvelujohtamisen kurssista ja suoritettua yksi esitelmä alusta maaliin. Paljon oli kirjoitettavaa, mutta kuten kaikissa muissakin taidoissa, myös siinä kehittyy. Sama pätee tekstin analysointiin ja läpikäymiseen. Harjoitus tekee mestarin 🙂

Voisiko sitä vähemmälläkin selvitä?

Kyse on mielestäni siitä mikä itselle sopii. Tietenkin, vaikka deadlinet sattuvat saman viikon alkupuolelle, pystyy kurssitöitä tekemään jo aikaisemmin. Monet tekevät viikkoja etukäteen valmisteluja tai kirjoittavat työt ennen takarajaa valmiiksi, joten kun palautuksia on paljon ei turhaan tarvitse hermoilla ajan riittämisestä. Itse tykkään välillä pitää totaalisia taukoja ja sitten välillä tehdä hieman enemmän kerralla. Kummassakin tyylissä on puolensa. Enemmän on kyse siitä, mikä itselle parhaiten sopii. Löytämällä itselle sopivimman tavan voimia, auttaa se maksimoimaan omaa suorituskykyään ja säästämään energiaa reilummin muuallekin. Toiset tykkäävät tehdä joka päivä muutaman tunnin, toiset taas muutamana päivänä määrällisesti hieman enemmän. Kaikkea tältä väliltä olen myös nähnyt..

Mikä ihmeen recess week?

Suomessa opiskellessa on tottunut opiskelemaan syyskuusta aina kevääseen asti seuraavanlaisella kierrolla: kurssit alkavat, opiskelua, koepaniikki, kokeet, uudet kurssit alkavat ja sitten teletapit uudelleen. Täällä Singaporessa noudatetaan kuitenkin hieman erilaista systeemiä. Samoja kursseja opiskellaan koko lukukauden ajan, joka mahdollistaa mm. recess weekin eli ns. lomaviikon pitämisen. Recess week on viikon mittainen loma, joka on koko yliopistolla samaa aikaa, mutta eri yliopistoilla eri aikaan. Kyse ei siis ole maanlaajuisesta lomasta.

Matkailua tietenkin lomalla!

Paikallisilla on usein tapana reissata recess weekin aikana, joten ajattelin itsekkin suunnata reissuun. Päätin samalla hyödyntää mahdollisuuden pidempään matkaan, joten koulun loppuessa keskiviikkona oli torstaina heti suuntana lentokenttä. Tällä kertaa kohteeksi oli valikoitunut Australian länsirannikolla sijaitseva kaupunki Perth. Vaikkei lento erityisen kauan kestänytkään (n. 5h), niin loman kestoksi oli päätetty 10 pv, sillä halusin kuitenkin ottaa uuden mantereen rauhassa haltuun. Aikaisemmin en ollut Australiassa vieraillut, joten mielenkiinnolla odotin mitä tuleman pitää. Nyt täällä 4 vrk. viettäneenä voin sanoa, että onnistunut valinta oli. Nyt on hieman aikaa rentoutua koulukiireiden keskellä, vaikka hommia pitää tauon aikanakin tehdä, niin itse teen koulutyöni ihan mielellään komeissa maisemissa 😉

-Jyri-

Jyri