Lääketiede  •  22.03.2020

Kirjekurssilla lääkäriksi

Olin jo monien viikkojen ajan odottanut pääseväni kertomaan teille kauan hehkutetuista dissektioista, ja niiden tuomista tuntemuksista. Nooh, niin kuin varmaan voitte tämänhetkisestä maailman tilanteesta (sekä otsikosta) päätellä, peruuntuivat dissektiot omalta osaltani viime hetkellä. Puolet vuosikurssilaisistani ehti kokea ne, mutta minä kuuluin siihen jälkimmäiseen puoliskoon. Onneksi saamme kokea ne joskus ensi syksyllä sitten kun tilanne on rauhoittunut, ja kaikki opiskelu alkaa palata normaaliin. Kaikki yliopistojen tilat ovat nyt siis kiinni ainakin 13.4 saakka, mutta luultavasti seuraavan kerran pääsen lähiopetukseen vasta syksyllä. Tämä on tietenkin tuonut uudenlaisia haasteita, kun koko ajan on pitänyt opetella käyttämään uusia sovelluksia.

Tällä hetkellä esimerkiksi PBL:t sekä huominen pohdintaseminaari suoritetaan Teamsin avulla omilla koneilla. Sen lisäksi ensi viikon tentti tullaan toteuttamaan monivalintoina moodlessa, mikä toisaalta ainakin itselleni asettaa hieman lisäpaineita. Eiköhän kuitenkin tästäkin selvitä, ja uskon suoriutuvani tentistä hyvin.

Etäopiskelu kotikotona on tuonut lisähaasteita myös siksi, että nyt vain moodleen ilmestyvät luennot eivät aikatauluta päiviä. Kaikki on siis täysin itsestä kiinni, milloin aloittaa opiskelun ja milloin tekee mitäkin. Onneksi kuitenkin moni opettaja on tehnyt power point esityksiä, joihin he ovat lisänneet oman puheensa, jolloin esitys muistuttaa enemmän luentoa kuin pelkkien diojen selailu itse.

Tämänhetkinen tilanne ei ole helppo kenellekään, mutta nyt vain pitää hyväksyä tilanne ja tehdä parhaansa annetuilla tekijöillä. Kyllä tästä selvitään kärsivällisyydellä ja yhteistyöllä. Älkää antako tämän tilanteen pilata kuukausia kestänyttä kovaa uurastustanne. Kaikesta selviää oikealla asenteella ja motivaatiolla. Pitäkää katseenne maalissa, miettikää mitä varten teette töitä tällä hetkellä. Jos lukeminen kyllästyttää, kokeilkaa esimerkiksi katsoa Youtubesta videoita. Itse katsoin viime vuonna paljon Crash Coursen videoita. Niissä asioita selitetään selkeästi ja huumorilla höystettynä.

Voin luvata teille, kun opintopolun sivuilla lukee ”opiskelupaikka myönnetty”, kaikki tämä on ollut sen arvoista. Kaikki ne päivät kun halusit vain heittää kirjat seinään ja itkeä (trust me, tapahtui minullekin monta kertaa). Ne päivät kun pidit itseäsi tyhmänä, epäonnistuneena ja muita huonompana. Kaikki nämä asiat unohtuvat saman tien. Se onnistumisen tunne on jotain sanoinkuvaamatonta. Koko päivä, taino itseasiassa seuraavat viikot, menevät kuin pilvien päällä. Sitä tunnetta ei voita mikään.

Tsemppiä opiskeluihin, you can do it!

– Katja

Katja K.

Katja K

24-vuotias neljännen vuoden lääketieteen opiskelija Tampereelta. Vapaa-aikani kuluu kavereiden, salin, koirani ja Netflixin parissa. Tule mukaan seuraamaan matkaani unelmieni opiskelupaikassa. Lisää lääkiselämää instagramissa @katjusa1 ja @kk_studygram01