Lääketiede  •  14.03.2018

Kiirettä ja kaikkea kivaa

En ehkä aina olisi liittänyt sanoja kiire ja kiva samaan lauseeseen kun kyseessä on koulu ja opiskelu. Mutta lääkiksen myötä olen monestikin ajatellut niin.

Maaliskuu on ollut varsin tapahtumarikas ja kiireinen RR (ravitsemus ja ruuansulatus) kurssin alettua. Aihe kiinnostaa itseäni todella paljon ja monet luennot ovat olleet aiheiltaan tosi kiinnostavia: anatomian ja fysiologian lisäksi mm suolistomikrobit, urheilu ja ravitsemus, toiminnalliset vatsavaivat, kasvisruokavaliot, ravinnon ympäristövaikutukset… Harkkatöitä on lyhyellä kurssilla melko vähän mutta varsinkin kunto ja aineenvaihdunta työ oli kiinnostava ja mainitsemisen arvoinen. Saimme mitata kuntoindeksimme polkemalla kuntopyörää EKG seurannassa uupumukseen asti. Tuloksesta laskettiin esimerkiksi maksimi syke ja määritettiin hapenottokykyä. Yhdeltä vapaaehtoiselta opiskelijalta mitattiin myös lepo- ja työaineenvaihdunta. Oli hirmu kiva saada taas tutukia omia tuloksia ja oppia niiden kautta.

Opintojen lisäksi on myös ollut paljon kaikkea. Kaikella tarkoitan kuitenkin jollain tavalla lääkikseen liittyvää asiaa. Olin aivan kuun ja kurssin alussa katsomassa meidän speksin joka oli aivan huikean hauska ja taidokas! Osallistuin herkkuapproille ja eilen puolestaan olin  International Food’n’Drink Partyssa, joka kokosi vaihtareita ympäri maailmaa maistelemaan kaikkien tuomia kansainvälisiä ruokia. Makuja oli monenlaista ja ilta oli todella mukava.

Ensi viikollakaan ei toiminta lakkaa sillä vaikka luennot alkavat jo olemaan käyty, on edessä vielä valinnaiskurssin ja varsinaisen kurssin seminaarit, harkkatyö ja toka juonnepäivä. Paljon sellaista siis mitä odotan! Tenttiinkin on enää reilu viikko ja sen myötä myös vuoden ensimmäiseen lomaan -pääsiäiseen!

Kevättä odotellen,

Anna 🙂

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu 🙂