Lääketiede  •  07.05.2021

Kevään vika klinikkapäivä - psykiatriaa

Tänään oli neljännen lääkisvuoden viimeinen klinikkapäivä! Siis miten kevät on jo näin pitkällä? Lukuvuotta on nyt enään muutama luentopäivä ja tentit jäljellä ja sitten lyhyen loman kautta suuntaan jo ekaan kesään lääkärin sijaisena!

Nyt viimeisimpänä jaksona mulla oli vuorossa psykiatrian kliininen harjoittelu. Aiemmin keväällä oli neurologiaa ja korva-, nenä-, kurkkutauteja joten aika erilainen maailma aukeni tähän loppukevääseen. Psykiatrian harjoittelua oli yhteensä kolme viikkoa joista jokaiseen meidät oli sijoitettu eri osastoille. Mä olin nuorisopsykiatrian ja akuuttisairaalapsykiatrian osastoilla ja syömishäiriöyksikössä. Omasta mielestä mulla olikin hyvä tuuri näiden kohteiden kanssa koska sain aika monipuolisen kuvan psykiatrisista häiriöistä ja hoidoista -tai ainakin niissä puitteissa missä meille opetusta järjestetään.

Mä tykkäsin psykiatriasta(kin) yllättävän paljon ja viihdyin työssä hyvin. Paljon oli kuitenkin vaan vastaanottojen seuraamista ja siten passiivista oppimista mutta sain haastatellakin potilaita mikä oli kaiken kaikkiaan musta parasta oppia. Jaksoon kuului myös yksi päivystysvuoro psykiatrian päivystyksessä. Vuoro kesti klo 15:30-22 ja omalle kohdalle osui suhteellisen vilkas ilta joten sain nähdä ja tehdä paljon.

Medisiina D ja TYKS T-sairaala

Nyt onkin hyvä fiilis suunnata kohti tenttejä ja kesätöitä! Seuraavat kolme viikkoa meneekin tenttiessä näitä kevään kursseja, ensi viikolla putki alkaa psykiatrian tentillä. Tähän väliin kuitenkin vielä viikonloppu ja äitienpäivän kunniaksi otan mökkilomaa ja vähän raitista ilmaa ennen luku-urakan huipentumaa. Itseasiassa, mulla on kevään viimeinen tentti samaan aikaan kun lääkiksen pääsykoe joten voidaan tsempata toisiamme tämä loppukevät!

Vappubrunssipöytä klinikkakaverien kanssa näytti viikko sitten tältä, ajatuksena olisi laittaa samanlainen kattaus äitienpäiväksikin 🙂

Kivaa viikonloppua sulle! Nyt on hyvä hetki hengähtää ja kerätä voimia loppurutistukseen 😉

t.Anna

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu 🙂