Lääketiede  •  04.01.2018

Kevään opinnot

Uusi vuosi on jo startannut ja meillä paluu opintojen pariin tapahtuu taas pian. Kevät tulee olemaan jonkin verran erilainen kuin kulunut syksy. Lukujärjestystä katsomalla selviää että aloitus on vauhdikas -luentoja on paljon ja kurssi on pitkä. Ensimmäisenä opiskelemme lääketieteellistä biokemiaa ja molekyylitiedettä mikä tarkoittaa aiheina esimerkiksi kehon aminohappoja ja puskureita, hemo- ja myoglobiinia sekä liikuntaan liittyvää biokemiaa. Kurssiin kuuluu myös jonkinlainen syöpäseminaari.

Maaliskuussa vuorostaan alkaa ravitsemus kurssi jota odotan kovasti! Toisin kuin alkukevään LBM, RR tulee olemaan todella tiivis veto. Siihen kuuluu myös EKG- ja spirometriatutkimus mitä en myöskään malttaisi odottaa!

Sitten väliin tulee pääsiäisloma antamaan pienen hengähdystauon. Sen jälkeen alkaa nimittäin verenkierto, hengitys ja nestetasapaino kurssi. Siihen liittyen lukujärjestyksessämme silmilleni kiinnostavimpana pomppaa sydämen dissektio.

Ja vihdoin, viimeisenä pakollisena kurssina opiskelemme endokrinologiaa. Jälleen mielenkiintoisen kuuloinen aihe! Tämä vika kurssi on kaikista lyhin, vain reilut kaksi viikkoa.

Lisäksi keväällä on luvassa laskimoverinäytteen ottoa, juonneopetus terveyskeskuksessa, uusia tapahtumia ja varmasti paljon kaikkea sellaista josta en edes tiedä vielä!

Vaikka loma lähestyykin loppua ja tuo pientä harmituksen tunnetta on tuleva kevät aika kiinnostavan oloinen ja paljon hienoja asioita on odotettavissa. Päivitän tänne tarkemmin kaikista kursseista ja muusta kevään mittaan. Loistavaa alkanutta vuotta!

-Anna

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu 🙂