Psykologia  •  04.04.2018

Kevään kurssit ja monet sivuaineet

Moikka,

Toivottavasti pääsykoelukemiset ovat lähteneet hyvin käyntiin, vajaan viikon päästä julkaistaan yhteisvalinnan artikkelitkin, jännittävää!

Välillä oma elämä tuntuu yhtä hetkiseltä kuin vuosi sitten pääsykoekeväänä: tekemistä riittäisi vaikka kuinka eikä oikein tiedä mistä sitä aloittaisi. Luin Linnean edellistä blogitekstiä (Elämä voi muuttua) kulmiani nostellen: neljännessä periodissa ei yhtään kurssia ja opiskelu on muutenkin rentoa? No, olihan minullakin rento pääsiäisloma, jolloin pidin tietoisesti lomaa ollessani Pohjanmaalla käymässä. Karu todellisuus kuitenkin iski päin kasvojani palattuani Tampereelle. Kursseja, esseitä, esityksiä ja tenttejä tuntuu putkahtelevan esiin kuin sieniä sateella – no ei nyt aivan, olihan kurssien vaatimukset enemmän tai vähemmän tiedossa jo aiemmin, mutta silti tekemistä tuntuu riittäävän.

Minkä ihmeen takia opiskelu on Tampereella sitten näin paljon Helsinkiä vaativampaa? Vai onko se? Tuskinpa mitään varsinaista eroa yliopistojen vaatimusten väliltä löytyy, vaan ehkäpä ero on enemmänkin kahmimieni kurssien määrässä. Tällä hetkellä minulla on yhä hirmuisen työläs englannin kurssi (huom. en hehkuta kurssille pääsyä enää), yhteiskuntatutkimuksen Perheen säröt -kurssi, jonka monisivuista esseetä en ole edes ehtinyt aloittaa, psykologian tutkimusmenetelmien peruskurssi, pian alkava mielenterveyden kurssi, logopedian neurologiakurssi ja…olikohan vielä jotain? Lisäksi tässä ja edellisessä periodissa olen tenttinyt pari muuta kurssia.

Sen siitä saa, kun haluaa opiskella ihan kaikkea ja ihan kaikkea juuri tällä hetkellä ”kymmenen” muun kurssin kanssa. Ainakin noppia (=opintopisteitä) tulee kasaan ihan kiitettävästi ja tämän vuoden jälkeen kandiopinnoista ei olekaan paljoa muuta jäljellä kuin psykologiaa ja pari tilaston kurssia. Tämän vuoden jälkeen myös kandin sivuaineen nopat (45op) ovat kasassa, jolloin minun ei edes tarvitsisi opiskella lisää sivuaineita, mutta ainakin tilastoa ja muuta mielenkiintoista tulee saada vielä opiskella!

Tässä tiivistelmä ajatuksenkulustani opiskelun ja sivuaineiden suhteen. Ehkä menenkin tästä etsimään uusia mielenkiintoisia sivuaineita (tai suorittamaan edellisiä kursseja…), ai niin, tänään itseasiassa mietinkin jo koodaamisen opintoja!

Innostunein opiskeluterveisin Emmi

Emmi