Psykologia  •  16.10.2017

Ketä psykologian opiskelijat ovat?

Tätä kysymystä mietin itsekin usein ennen sisäänpääsyä: keitä ne mystiset yli-ihmiset ovat, jotka ovat läpäisseet psykologian pääsykokeen riittävin pistein?

No mitähän sitä nyt vastaisi, vastaukseni ehkä ei ole odottamanne: ihan tavallisia ihmisiä. Kyllä, ihan tavallisia ihmisiä, ei mitään yli-ihmisiä.


Kuva: https://pixabay.com/fi/aivot-a-i-muista-abstrakti-ai-2730372/

Sitä aina ennen sisäänpääsyä pohti sitä, keitä psykan opiskelijat ovat: he olivat mielikuvissa melkein maagisia satuolentoja, joilla on kaupungista riippuen tietyn väriset haalarit. Hassua ajatella, että tässä sitä nyt ollaan ja vastaavasti joku muu voi seurata vaikkapa minua tai Cortexia Instagramissa ja miettiä, miten toi pääsi sisään, hah! Muistan ainakin itse seuranneeni eri kaupunkien ainejärjestöjä instassa – tietysti hieman kateellisina kuvien psykalaisille.

Mutta mennään itse kysymykseen: ketä psykologian opiskelijat ovat? Mikään homogeeninen joukko ei sinänsä ole kyseessä, sillä vaikka moni onkin kertonut olleensa koulussa aina kympin tyttö tai poika, varmasti yhtä moni on kertonut, ettei olisi ikinä päässyt sisään pelkällä ylioppilastodistuksella (mikä ei tällä hetkellä olekaan edes mahdollista). Joukkoon mahtuu niin entistä teekkari, lääkisläistä kuin matemaatikkoa ja amislaistakin! Joukko on siis erittäin kirjava ja tässä voidaankin todeta, että myös ammattikoulusta on mahdollista ponkaista sisään, samoin ei-ensikertalaisena kuten minä.


Osa tämän syksyn Tampereen fukseista ja tutoreista. (kuva: Cortex ry)

Vaikka ryhmä on siis aika kirjava on monia tärkeitä piirteitä, jotka yhdistävät psykalaisia: tietysti kiinnostus psykologiaan mutta myös sosiaalisuus, hyvä ryhmä henki ja aktiivisuus, niin opiskelussa kuin tapahtumien järjestämisessä ja niihin osallistumisessakin. Näin siis ainakin Cortexissa: kenelle tahansa vanhemmalle opiskelijalle voi mennä ja on erittäin suotavaa mennä juttelemaan ja kyselemään vaikkapa sivuainevalinnoista. Ryhmähenki on todella hyvä ja tapahtumia riittää!

Nyt kun on fuksiaisistakin selvitty (niistä lisää myöhemmin!) saa vain ruveta odottamaan punaisia haalareita!!

Emmi

Emmi