Kauppatiede  •  16.08.2018

Kesäkuulumiset opintojen odotellessa

Moikka vaan kaikille taas tovin jälkeen!

Nyt on sitten kesä jo taittumassa huimalla vauhdilla loppupuolelle ja kohta alkaa jälleen valmistautuminen syksyn opintoihin. Myös nyt toivotettava onnea kaikille kouluun päässeille ja niille jotka eivät tällä kertaa urakassaan onnistuneet neuvoisin ensi vuonna laittamaan vain uutta matoa koukkuun!

Oppi se on pienikin oppi!

Tässä blogia kirjoitellessa ole oppinnut monia asioita itsestäni, kuin myös että koskaan ei tulisi luvata edellisessä blogissa mistä seuraavassa aikoo kirjoittamaan. Usein viikko sitten ollut visio on kerinnyt jo ainakin neljään kertaan vaihtua ja aika kulua niin vauhdilla ettei alkuperäistä ajatusta enää muistakkaan. Kiireitä kun piisaa näin kesäisinkin töidenkin parissa varmasti itse kullakin. Usein yritän itse vain pysyä kyydissä mukana ja parhaansa mukaan nauttia, jotta saisi eniten irti kaikesta 😉

Kesäni pikakelauksen omaisesti tiivistettynä

Olin siis kahden viikon reissulla Norjassa. Teemme tämän reissun vuosittain ja syynä siihen oma intoni perhokalastukseen. Tänä vuonna reissu tehtiin kolmistaan veljeni, ja isäni kanssa. Reissu oli kaikinpuolin onnistunut, vaikka kalojen narraaminen osoittautui erityisen hankalaksi veden ollessa myös pohjoisessa vallitsevan helteiden johdosta erittäin matalalla. Lämpömittarin näyttäessä 25-28 astetta päivisin ja öisinkin 17 astetta, oli keli kyllä taas sellainen ettei hetkeen muista.

Ennen reissua ja nyt reissun jälkeen olen työskennellyt viime vuotisessa työpaikassani rahastoyhtiössä. Upeat työkaverit ottivat jälleen hyvin vastaan ja tärkeimpiä asioita on että juttu lentää, niin jaksaa pakertaa toisinaan myös kohtalaisen pitkäksi venyviä päiviä. Täytynee vain muistaa että tosiinaan rahoitusalalla työskentely sitä niin sanottua venymistä vaaditaan ja ongelmaa ei muodostu kun pitää huumorin matkassa.

Katseet tulevaan

Kaiken muun tapahtuman ohessa sain myös tilattua itselleni tutkintotodistuksen suoritetusta kandidaatin vaiheestani ja tämän myötä opinnot jatkuvatkin syksyllä maisteriohjelman parissa. Käytännön saralla ei kamalasti asiat muutu. Hieman työmäärä tulee kasvamaan ja erona kandidaatintutkintoon kestää maisterintutkinto usein noin kaksi vuotta kolmen sijaan. Ilmoittauduttuani ensimmäisille kursseille ja hieman selaillessani tulevia opintoja muutenkin, vaikuttivat ne lähötkohtaisesti mielenkiintoisemmilta kuin kandivaiheessa. Aihealueet sukeltavat jo huomattavasti syvemmälle rahoituksen maailman ja aihepiireihin joita töissä käsitellään päivittäin.

Tällainen pieni kertailu tällä kertaa. Nyt tosiaan katseet jo tulevissa opinnoissa töiden loppuessa muutaman viikon päästä tältä kesältä. Jälleen kerran on siis luvassa jotain uutta hieman aloittaessani maisteriopinnot ja toivonmukaan tuleva muutos auttaa vain pitämään mielen virkeämpänä ja jaksamaan entistä paremmin syksyn myötä saapuvia pimeämpiä hetkiä. 😀

Jyri